Mainos

Opetusministeri vaatii tukea vastavalmistuneille

Opetusministeri Henna Virkkusen mielestä työttömyyden torjunnassa on asetettava painopiste nuoriin ja vastavalmistuviin.

- 1990-luvun lamasta tiedämme, että nuoret jotka silloin jäivät ilman ensimmäistä työpaikkaa, ovat ovat kärsineet työttömyydestä, pienipalkkaisuudesta ja määräaikaisuuksista koko työuransa.

Tutkimusten mukaan yli puoli vuotta työttömänä olleista puolet jää pysyvästi pois työelämästä.

- Nyt on varmistettava, ettei uutta rakenteellista työttömyyttä pääse syntymään. Meillä ei ole yksinkertaisesti varaa hukata nyt valmistuvaa ikäluokkaa, Virkkunen toteaa.

Opetusministeri vaatiikin vastavalmistuneiden tueksi nopeasti erityistoimia.

- Käyttöön voitaisiin ottaa väliaikaisesti 1990-luvun laman aikaan hyväksi koettu vastavalmistuneen tuki. Tuki auttaisi niin korkeakouluista kuin ammatillisesti koulutuksesta valmistuvia pääsemään työmarkkinoille, hän arvioi.

Virkkunen haluaa varmistaa myös työharjoittelupaikkojen saatavuuden opiskelijoille. Opetusministeriö järjestääkin työelämäosapuolten kanssa neuvottelun siitä, mitä lisätoimia tarvitaan työssäoppimis-, oppisopimus - ja työharjoittelupaikkojen saatavuuden turvaamiseksi.

– Myös valtion on tultava nuoria tässä vastaan. Olen esittänyt valtiovarainministerin harkittavaksi sitä, että korkeakouluharjoittelijat rajattaisiin väliaikaisesti valtionhallinnon tuottavuusohjelman ulkopuolelle, ja voisimme lisätä harjoittelupaikkojen tarjontaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.