Mainos

Opetusministeri Grahn-Laasonen loukkaantui Ville Niinistölle

Vihreiden eduskuntaryhmä nosti hallituksen opintotukeen suunnitellut leikkaukset esille eduskunnan kyselytunnilla. Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) kuulosti vastauksissaan innostuneelta.

Grahn-Laasonen korosti tehtävän olevan myös hänelle epäkiitollinen. Hänen mukaansa tulevia sukupolvia ei pidä kuitenkaan pelotella heidän tulevaisuudellaan, kun oppositio pohti tuleeko opiskelusta tulevan vain rikkaiden etuoikeus.

– Olen kyllä hämmentynyt siitä, että opetusministeri kuulostaa lähinnä innostuneelta siitä, että hän pääsee leikkaamaan opintotukea ja sanoo, että ne, jotka ovat huolissaan siitä, että neljännes leikataan opiskelijan toimeentulosta pois, niin te sanotte sitä pelotteluksi, että tästä ollaan huolissaan, vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoi.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) puolusti opetusministeriä.

– Olen kyllä eri mieltä siitä, että opetusministeri tuossa innostuneena esitteli tämän ikävän leikkauksen, jonka hän joutuu toteuttamaan. Muistaakseni juuri tällaisia sanoja hän tuossa asiasta käytti, Sipilä sanoi.

– Valtio velkaantuu kovaa vauhtia. Tämä on ikävä leikkaus, kuten opetusministeri totesi, mutta valitettavasti täältäkin joudutaan leikkaamaan, pääministeri jatkoi.

Ministeri Grahn-Laasonen jätti teitittelyt sikseen ja osoitti avoimesti loukkaantumisensa Niinistölle.

– Edustaja Niinistö, pidän teidän äskeistä puheenvuoroa hyvin loukkaavana. Me tunnemme toisemme hyvin, ja sinä tiedät mitä ajattelen koulutuksen merkityksestä ja myöskin siitä, miten tärkeää on se, että jokaisella taustoista riippumatta on mahdollisuus Suomessa kouluttautua ja päästä elämässä eteenpäin, Grahn-Laasonen sanoi.

Opintotuen selvitysmies, professori Roope Uusitalo antaa oman esityksensä opintotuen uudistamisesta ensi viikolla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.