Mainos

Opetushallitus lyhentäisi koulujen kesälomia

Opetushallituksen pääjohtajan mukaan kesälomien alkamista pitäisi lykätä selvästi kesäkuun puolelle. OAJ:ta kaavailut eivät miellytä.

Opetushallituksen pääjohtaja Kirsi Lindroos haluaa lyhentää koululaisten kesälomia. Lindroos toteaa Uutispäivä Demarissa, että kesälomien alkamista pitäisi lykätä toukokuulta selvästi kesäkuun puolelle. Vastaavasti lomia voitaisiin jatkaa elokuussa, mutta ehkä vain viikolla.

- Koulua pitäisi ehdottomasti jatkaa kesäkuun puolelle, vähintään puoliväliin saakka, hän toteaa.

Kesältä säästyneet vapaat Lindroos sijoittaisi jouluun sekä pääsiäisen tienoille. Näin opettajille ja oppilaille tarjoutuisi kunnon hengähdystauot kouluvuoden aikana. Myös perhepoliittiset syyt puhuvat Lindroosin mukaan lomien uudelleen jaksottamisen puolesta.

- Yhä useammin vanhemmat jäävät lomalle juhannukselta tai myöhemmin. Lomalle jääneille peruskoululaisille ei ole tarpeeksi harrastustoimintaa eikä muutakaan turvallista paikkaa. Koti on puolestaan tyhjä. Koulujen lomat on järkevää pitää silloin, kun vanhemmillakin on lomaa, Lindroos perustelee.

Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtajaa Erkki Kangasniemeä Lindroosin kaavailut eivät miellytä.

- Huomattavasti tärkeämpää olisi pohtia, miten koulujen resurssit saadaan säilymään ja turvataan riittävä tukiopetus ja sopivan kokoiset opetusryhmät, hän kommentoi lehdessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.