Mainos

Opetushallitus hyväksyy maksujen keräämisen luokkaretkiin

Opetushallituksen mukaan varojen keruun on kuitenkin oltava perheille vapaaehtoista. Oikeus maksuttomaan opetukseen on kirjattu perustuslakiin.

Opetushallitus katsoo, että koulujen opintoretkiä ja leirikouluja voidaan tukea oppilaiden ja vanhempien keräämillä varoilla. Opetushallituksen linjauksen mukaan varojen keruun tulee kuitenkin olla oppilaille ja huoltajille vapaaehtoista.

Opetushallitus on antanut kouluille tiedotteen perusopetuksen yhteydessä toteutettavien luokkaretkien, leirikoulujen ja tapahtumien maksuttomuudesta. Tiedotteessa korostetaan, että opetussuunnitelmaan perustuvasta opetuksesta ei saa aiheutua oppilaalle kustannuksia, vaan koulujen tulee osoittaa riittävästi resursseja opintokäyntejä ja retkiä varten.

Varojen keruuseen ja käyttöön liittyvistä pelisäännöistä on tärkeä sopia selkeästi koulun ja kotien kesken, muistuttaa Opetushallitus. Jokaisella oppilaalla tulee olla mahdollisuus osallistua koulun opetussuunnitelmassa määriteltyyn toimintaan riippumatta siitä, onko hän osallistunut varojen keräykseen, painotetaan tiedotteessa.

Oikeus maksuttomaan opetukseen on kirjattu perustuslakiin. Opetushallituksen mukaan maksuttomuus ei saa kuitenkaan estää kouluja järjestämästä retkiä, leirikouluja tai muita tapahtumia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.