Opettaja tuomittiin oppilaansa pahoinpitelystä

Opettaja on myöntänyt huitaisseensa puutyötunnin aikana oppilasta kädellä vatsan seudulle refleksinomaisesti, kun tämä oli takaapäin lyönyt häntä. Todistajat eivät kertomansa mukaan nähneet toverinsa lyöneen opettajaa.

Nurmeksen käräjäoikeus on tuominnut lieksalaisen opettajan sakkoihin ja korvauksiin 13-vuotiaan oppilaansa pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Pahoinpitely sattui lieksalaisen ala-asteen puutyötunnilla joulukuussa. Koulun rehtori ja kunnan sivistystoimi saivat tietää tapahtuneesta kuitenkin vasta huhtikuun lopulla, kun poika oli ensin kertonut koulun ulkopuolella lyönnistä ja sen aiheuttamasta ahdistuksesta.

Käräjäoikeus tuomitsi 56-vuotiaan opettajan 30 päiväsakkoon, mistä kertyi maksettavaa 870 euroa. Hänet määrättiin myös maksamaan yhteensä yli 500 euroa kivusta sekä tilapäisestä haitasta.

Opettaja on myöntänyt huitaisseensa puutyötunnin aikana oppilasta kädellä vatsan seudulle refleksinomaisesti, kun tämä oli takaapäin lyönyt häntä. Opettaja kiisti aiheuttaneensa huitaisullaan kipua oppilaalle.

Nurmeksen käräjäoikeus perusti ratkaisunsa koulupojan ja todistajana kuultujen koulutovereiden yhdenmukaisiin kertomuksiin. Niiden mukaan oppilas oli poistunut paikalta vatsaansa pidellen ja häneltä olivat ilmat tulleet ulos. Todistajat eivät kertomansa mukaan nähneet toverinsa lyöneen opettajaa.

Opettaja tuomittiin myös virkavelvollisuuden rikkomisesta, koska välikohtaus sattui virka-ajalla opetustilanteessa.

Sanomalehti Karjalaisen mukaan opettaja on edelleen virassaan. Käräjäoikeus ei tuomiossaan ottanut kantaa asiaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat