Mainos

Opettaja läimäytti oppilasta, sai syytteen

Ylöjärvellä työskentelevä opettaja sai keskiviikkona Tampereen käräjäoikeudessa syytteen viidesluokkalaisen pojan läimäyttämisestä poskelle.

Syyttäjä vaati opettajalle sakkoja lievästä pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Tapaus sattui viime joulukuussa Viljakkalan Karhen koulussa. Viljakkalan kunta liittyi tämän vuoden alussa Ylöjärveen. Syytteen saanut opettaja ei enää työskentele Karhen koulussa.

Pojalla Asperger-syndrooma

Oikeuden istunnossa tuotiin esille se, että pojalla on Asperger-syndrooma. Se ilmenee tyypillisesti levottomana käytöksenä, joskus myös väkivaltaisuutena.

Poika oli kuitenkin sijoitettu 20 oppilaan luokkaan, jossa oli sekä viidennen että kuudennen luokan oppilaita. Hän sai mukautettua opetusta muutamissa oppiaineissa, mutta ei täysimittaista erityisopetusta.

Tammikuussa poika siirrettiin toiseen kouluun ja erityisopetukseen. Sekä opettaja että pojan isä olivat oikeuden istunnossa sitä mieltä, että hänen olisi pitänyt päästä erityisopetukseen jo aikaisemmin.

200 euron korvausvaade

Opettaja kertoi oikeudessa, että hän oli joutunut pojan kanssa vaikeuksiin lukuisia kertoja syyslukukauden aikana. Poika oli usein käyttäytynyt tunneilla häiritsevästi, ja lopulta opettaja oli menettänyt malttinsa.

Pojan isän mukaan lapsen kanssa on kotona selvitty ilman, että häneen on tarvinnut käydä käsiksi. Läimäytyksen jälkeen poika menetti isän mukaan luottamuksensa opettajia kohtaan eikä halunnut mennä kouluun lainkaan.

Isä vaati oikeudessa opettajalta 200 euron korvausta pojan kivusta ja kärsimyksestä. Käräjäoikeus antaa tuomion noin kolmen viikon kuluttua.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.