Mainos

Opettaja kuristi oppilaan tajuttomaksi Urjalassa

Oppilaan kuristaminen saattaa tuoda Urjalassa työskennelleelle miesopettajalle syytteen pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hämeen Sanomien julkisuuteen nostama tapaus sattui Urjalan yläasteella viime vuoden kiirastorstaina.

Poliisi kuuli kuitenkin asiasta vasta viime marraskuun lopulla. Nyt esitutkinta on valmistunut, ja Valkeakosken poliisi toimitti aineiston eilen Pirkanmaan syyttäjänvirastoon syyteharkintaa varten.

Poliisitutkimusten mukaan 22-vuotias sijaisopettaja alkoi kuristaa 14-vuotiasta poikaoppilasta, kun tämä ei suostunut palaamaan liitutaululta takaisin paikalleen opettajan kehotuksista huolimatta. Opettaja tarttui poikaa takaapäin ja puristi kyynärvarrellaan tämän kaulaa. Poika menetti tajuntansa vajaaksi minuutiksi.

Poliisin mukaan opettaja on myöntänyt tapahtuman, mutta kuitenkin kiistää syyllistyneensä asiassa rikokseen. Opettaja ei enää työskentele Urjalassa.

Teon tapahtuma-aikaan miehellä oli lyhyt muutaman päivän sijaisuus Urjalan yläasteella.

Koulu jätti ilmoittamatta

Koulu ei ilmoittanut asiasta viranomaisille, mutta syksyllä kunnan uusi sivistystoimenjohtaja kuuli asiasta ja otti sen puheeksi oppilaan äidin ja poliisin kanssa. Varsinaisen tutkintapyynnön poliisille tekivät pojan vanhemmat.

Sivistystoimenjohtaja Jukka Oksa kertoo pitäneensä syytöstä vakavana, kun kuuli siitä.

- Oppilaiden turvallisuus on etusijalla. Tapausta on tärkeää tutkia sekä lapsen että opettajan oikeusturvan kannalta, Oksa sanoo.

Tapahtuman jälkeen sekä oppilaitoksen rehtori että kunnan sivistystoimenjohtaja ovat vaihtuneet.

Jukka Oksa tuli virkaansa viime kesänä.

- Tällaiset tapaukset ovat harvinaisia. Olen ollut toistakymmentä vuotta koulumaailmassa opettajana, rehtorina ja nyt sivistystoimenjohtajana, eikä vastaavaa ole aikaisemmin tullut eteeni.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.