Opettaja hyllyllä pahoinpitelyepäilyjen takia

Opettajaa epäillään muun muassa korvien vääntelystä, potkimisesta, kyynärpäällä lyömisestä ja selästä nurin työntämisestä. Jutun oikeusprosessi on yhä kesken.

Korvien vääntely ja muu fyysinen kontakti ovat tuoneet helsinkiläisopettajalle syytteen oppilaiden pahoinpitelyistä.

Opettaja vastasi viime kuussa Helsingin käräjäoikeudessa syytteisiin kahdeksasta ala-asteikäisen oppilaan pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Käräjäoikeus hylkäsi syytteet äänestyksen jälkeen.

Oikeusprosessi on kuitenkin vielä kesken, sillä syyttäjä on valittanut tuomiosta. Mies on edelleen virasta pidätettynä.

Käräjäoikeus katsoi, ettei oppilaiden korvasta vääntäminen ollut pahoinpitelyä. Opettaja myönsi niin sanotun on/off-leikin, jossa hän sääti levottomia poikia hiljemmalle korvasta vääntämällä, mutta kiisti pahoinpitelyt.

Asianomistajina olleet neljä poikaa olivat kertoneet vanhemmilleen ja poliisille, että korvasta vääntäminen sattui. Kaksi vanhemmista sanoi, että poikien korvat punoittivat vääntelyn jäljiltä.

Opettajan todistajiksi kutsumat neljän oppilaan vanhemmat kertoivat, ettei korvasta vääntäminen satuttanut heidän lapsiaan ja että pojat pitivät sitä hauskana leikkinä.

Opettaja vastasi oikeudessa myös syytteisiin väitetystä potkimisesta, kyynärpäällä lyömisestä ja selästä nurin työntämisestä. Opettaja myönsi, että hän oli ohjannut oppilasta jalan sisäterällä jonoon, mutta kiisti tahalliset pahoinpitelyt.

Käräjäoikeus hylkäsi pahoinpitelysyytteet äänestyksen jälkeen. Äänet menivät tasan, jolloin opettajalle suotuisampi mielipide voitti. Samalla syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta raukesi.

Väitetyt pahoinpitelyt tapahtuivat vuonna 2006 Tehtaankadun ala-asteella. Asianomistajina olleet oppilaat olivat silloin kolmannella ja neljännellä luokalla.

Tehtaankadun ala-asteen johtokunta päätti opettajan erottamisesta tämän vuoden helmikuun alussa. Kaupungin opetuslautakunta kuitenkin perui yli 30 vuotta opettajana toimineen miehen irtisanomisen kesäkuussa.

Opetusvirasto pidätti opettajan virasta väliaikaisesti, kun asia loppukesällä tuli vireille käräjäoikeudessa. Helsingin kaupunginhallitus päätti tänään jatkaa ala-asteen opettajan viralta pidättämistä oikeusprosessin ajan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat