Opettaja ei tiennyt, että Australia on maa – antoi opiskelijanaiselle hylätyn arvosanan

Ashley Arnold sai kurssityöstään hylätyn arvosanan, koska hänen opettajansa ei tiennyt Australian olevan maa. Arnold ei kuitenkaan suostunut jättämään asiaa sikseen.

Sosiologiaa opiskeleva Ashley Arnold sai kurssityöstään hylättyä merkitsevän arvosanan F. Syy oli surkuhupaisa: Arnoldin opettaja uskoi, ettei Australia ole maa.

"Ajattelin ensin, että se on vitsi"

Tehtävässä Arnoldin, 27, tuli vertailla Yhdysvaltoja toiseen maahan. Hän valitsi Australian. Arnoldin opettaja kuitenkin antoi hänelle hylkäävän arvosanan todeten, kuinka "mikä tahansa virhe projektissa voi viedä pohjan koko tutkimusprojektilta".


Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Tutkimus on kuin dominopeli, jos vahingossa kaadat yhden palan, kaikki muutkin kaatuvat. Australia on maanosa; se ei ole maa, opettaja totesi viestissään.

– Ajattelin ensin, että se on vitsi; ei tämä voi olla todellista. Kun jatkoin (saamani palautteen) lukemista, tajusin, että hän oli tosissaan, Arnold kertoi Buzzfeed-sivustolle.

"En halua olla epäkunnioittava..."

Arnold ei jättänyt asiaa sikseen. Hän lähetti opettajalle selvennyksen siitä, että Australia on maailman ainoa valtio, joka on sekä maanosa että maa.

– En halua olla epäkunnioittava, mutta arvosanaani vaikuttaa oletuksesi siitä, ettei Australia ole maa, vaikka se todellisuudessa on. Kiitos, ja kerro, jos minun täytyy antaa lisää lähteitä todistamaan, että Australia on maa, Arnold kirjoitti viestissään.

Arnold lähetti hänelle jopa linkin Australian hallituksen omille sivuille, joilla he kertovat "maastaan".


Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lopulta opettaja vaihtoi arvosanaksi B+

Opettaja lupasi tutkia asiaa. Lopulta hän vaihtoi arvosanaksi B+.

Tällekin arvosanalle opettaja saneli ehtoja ja vaati Arnoldia tarkistamaan, että "päivämäärät, faktat ja informaatio, jota annat raportissasi, koskee Australiaa maana eikä Australiaa maanosana".

Arnold jakoi kuvan saamastaan viestistä Facebookissa ja hehkutti sitä, että Australia on nyt todettu maaksi.


Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Tämän asia opin: kun menin takaisin kouluun paljon yli 20-vuotiaana, olen joskus tuntenut oloni riittämättömäksi. Olen tuntenut häpeää ja noloutta siitä, että olen vielä koulussa, eikä minulla ole vielä "oikeaa" uraa. Tämä kurssi kuitenkin sai minut tajuamaan, että olen tasavertainen (muiden kanssa) ja kykenen tekemään myös vaikeita asioita, Arnold kirjoitti.

Teki aiheesta ilmoituksen yliopistolle

Arnold teki aiheesta ilmoituksen myös yliopistolle.

– En aio reputtaa kurssia, koska valitsin maan, joka on maa, hän totesi.

Yliopisto tutkii asiaa. Se otti kantaa asiaan myös Twitterissä ja pahoitteli opettajan ja Arnoldin välistä tilannetta. Yliopisto vaihtoi hänen ohjaajansa ja antoi hänelle kurssimaksun, noin tuhat dollaria, takaisin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Ystävillemme Australiassa, tiedämme, että olette maa ja maanosa, yliopisto kirjoitti Twitterissä.

Myös Arnold on ilmoittanut olevansa tyytyväinen saamaansa pahoitteluun ja siihen, miten tilanne ratkesi.

***

8:49

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja