Mainos

Operaattorit odottavat Lumian menestystä – uhkana Samsungin musta hevonen

Tänään kauppojen hyllyille ilmestyy Nokian Lumia -puhelimen halvempi malli, Lumia 610. Viikon kuluttua perästä seuraa kalliimpi Lumia 900.

Puhelinten kysyntä on ollut kiihkeää jo ennen myynnin alkua, kertovat operaattorit.

– Ihan mukavasti on tehty varauksia Lumia 900:sta viimeisten kahden viikon aikana ja positiivinen vire on ilmassa, sanoo Elisan liittymäliiketoiminnan johtaja Henri Korpi.

Halpiksia ei ennakkotilata

Myös DNA on saanut paljon ennakkokyselyitä Lumian 900-mallista, kertoo DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Sami Aavikko. Varauksia on tehty satoja. Sonerallakin tuntuma on viestintäjohtaja Timo Saxénin mukaan se, että kiinnostusta uusia Lumioita kohtaan riittää.

Samanlaista hypeä kuin ensimmäisen Lumia-mallin kohdalla ei kuitenkaan synny, arvioivat Korpi ja Aavikko. Lumia 800 -puhelin tuli kuluttajien saataville helmikuussa. Sittemmin Iphone on ohittanut sen myynnissä, kertoo Aavikko.

Halvemmasta mallista operaattorit eivät ota ennakkotilauksia, vaan luottavat siihen, että ihmiset ryntäävät kauppoihin kun puhelin sinne ilmestyy.

– 610:n hintapiste on hyvä sen ominaisuuksiin nähden ja uskomme, että siitä tulee alemmassa hintaluokassa hyvinkin suosittu, sanoo Korpi.

Samsung voi vesittää myyntiä

Lumia 800:n ja Lumia 900:n erot eivät ole Aavikon mukaan mullistavia. Merkittävin ero on näytön suuri koko. Lisäksi puhelimen nopeat datayhteydet, kaksi megabittiä sekunnissa, voivat houkutella ostajia.

Suurin ero tänään lanseerattavan 610:n ja viikon kuluttua kauppoihin ilmestyvän 900:n välillä on hintahaitari: 610:n saa omakseen alle 200 eurolla, kun 900:sta joutuu pulittamaan noin 500 euroa.

Lumian mahtia voi Aavikon mukaan heilauttaa se, että samoihin aikoihin markkinoille tulee myös Samsungin uusi Galaksi S3 -malli, jonka edellisestä vuosi sitten ilmestyneestä versiosta tuli alussa supersuosittu.

Suomi on joka tapauksessa siirtynyt Saxénin mukaan peruuttamattomasti älypuhelinaikaan. Hänen arvionsa mukaan kahdeksan kymmenestä myydystä puhelimesta on nykyisin jo älypuhelin. Kärjessä kamppailevat Nokia, Apple ja Samsung.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.