Mainos

Operaattorien ilmoitettava mobiililaajakaistan todellinen nopeus tarkemmin asiakkailleen

Viestintävirasto velvoittaa teleoperaattoreita ilmoittamaan sopimuksissaan mobiililaajakaistan todellisen tiedonsiirtonopeuden nykyistä tarkemmin.

Viestintävirasto velvoittaa TeliaSoneraa, Saunalahtea ja DNA:ta muuttamaan mobiililaajakaistapalvelun kuluttajaehtoja. Viestintävirasto kertoo tiedotteessaan, että erityisesti yhtiöiden tulee tarkentaa sopimusehtoja, joilla määritellään laajakaistayhteyden tiedonsiirtonopeuden vaihteluväli.

Tavoitteena on helpottaa mahdollisuutta vertailla tarjottuja laajakaistapalveluja ja parantaa kuluttajien oikeusturvaa virhetilanteissa. Muutokset on tehtävä sopimusehtoihin kesäkuun alkuun mennessä.

Tiedonsiirtonopeuden vaihteluväli tulee ilmoittaa joko keskiarvona tai nopeuden yksiselitteisenä vaihteluvälinä. Nopeuden vaihteluväli tulee määritellä siten, että asiakkaille taataan tietty palvelutaso myös ruuhka-aikoina.

Viestintäviraston mukaan lisäksi palvelusopimuksen solmimisprosessia on selkeytettävä, toimitusajasta on sovittava sekä vastuunrajoituksista on kerrottava selkeästi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.