Operaattorien ilmoitettava mobiililaajakaistan todellinen nopeus tarkemmin asiakkailleen

Viestintävirasto velvoittaa teleoperaattoreita ilmoittamaan sopimuksissaan mobiililaajakaistan todellisen tiedonsiirtonopeuden nykyistä tarkemmin.

Viestintävirasto velvoittaa TeliaSoneraa, Saunalahtea ja DNA:ta muuttamaan mobiililaajakaistapalvelun kuluttajaehtoja. Viestintävirasto kertoo tiedotteessaan, että erityisesti yhtiöiden tulee tarkentaa sopimusehtoja, joilla määritellään laajakaistayhteyden tiedonsiirtonopeuden vaihteluväli.

Tavoitteena on helpottaa mahdollisuutta vertailla tarjottuja laajakaistapalveluja ja parantaa kuluttajien oikeusturvaa virhetilanteissa. Muutokset on tehtävä sopimusehtoihin kesäkuun alkuun mennessä.

Tiedonsiirtonopeuden vaihteluväli tulee ilmoittaa joko keskiarvona tai nopeuden yksiselitteisenä vaihteluvälinä. Nopeuden vaihteluväli tulee määritellä siten, että asiakkaille taataan tietty palvelutaso myös ruuhka-aikoina.

Viestintäviraston mukaan lisäksi palvelusopimuksen solmimisprosessia on selkeytettävä, toimitusajasta on sovittava sekä vastuunrajoituksista on kerrottava selkeästi.

Lue myös:

    Uusimmat