Mainos

Opec rakentaa lisää kapasiteettia

Lisäinvestointeja tarvitaan kiireellisesti, sillä öljyn hinnan heilahtelut ovat haitallisia niin kuluttajille kuin öljyntuottajillekin.

Öljynviejämaiden järjestön Opecin jäsenmaat lupaavat lisätä tuotantokapasiteettiaan kasvavan raakaöljyn kysynnän tyydyttämiseksi. Opecin puheenjohtaja Ahmad Fahd Al-Sabah sanoo, että Opec-maat lisäävät investointeja uuden kapasiteetin rakentamiseen lähivuosina.

- Investoinnit nostavat Opecin öljyntuotantokapasiteetin seuraavien viiden vuoden kuluessa nykyisestä 32 miljoonasta tynnyristä päivässä 35 miljoonaan tynnyriin päivässä, sanoi Fahd Kuwaitissa järjestetyssä energiaseminaarissa.

Euroopan Unionin komission energiapolitiikan ja energiaturvallisuuden yksikön päällikkö Nina Commeau-Yannousis sanoi seminaarissa, että lisäinvestointeja "tarvitaan kiireellisesti". Hänen mukaansa öljyn hintaheilahtelut ovat yhtä haitallisia niin öljyn kuluttajille kuin öljyntuottajille.

- Tässä vaiheessa on käynyt ilmeiseksi, että yksi tärkeimmistä syistä viime aikojen hintakriisiin ovat pari vuosikymmentä jatkuneet ali-investoinnit öljyn tuotantoon ja etsintään, sanoi Commeau-Yannousis.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.