Mainos

Opec: Öljyn hinnat nousussa

Raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan odotetaan nousevan lähiaikoina. Mahdollinen hinnannousu näkyy myös bensan hinnoissa.

Öljytynnyreitä

Opecin pääsihteeri Ali Rodrigues sanoo, että järjestö on yksimielinen raakaöljyn hinnan nostamisesta. Opecin linjauksia ovat yleensä noudattaneet myös järjestöön kuulumattomat öljyntuottajat kuten Angola, Meksiko, Oman, Venäjä ja Kazakstan. Rodrigues ei kuitenkaan ottanut kantaa, seuraavatko nämä maat nyt Opecin linjaa. Tuottajat haluavat vähentää öljyntuotantoa, koska hinnat ovat laskeneet viime vuoden lopun huippulukemista.

Rodrigues huomautti, etteivät Opec-maat vielä ole päättäneet, kuinka paljon öljyntuotantoa supistetaan. Eräät maat kuten Saudi-Arabia ja Algeria ovat viestittäneet, että öljyntuotantoa voitaisiin supistaa 1,5 miljoonalla tynnyrillä päivässä. Opec-maiden öljyministerit kokoontuvat päättämään asiasta parin viikon kuluttua Wienissä.

bensahana-ja-hintoja

Raakaöljyn hinnankorotus nostaisi bensan hintoja myös Suomessa. Neste-markkinointi Oy:n toimitusjohtajan Matti Peitson mukaan korotus näkyy bensapumpuilla noin viikon kuluessa, sillä bensiinin maailmanmarkkinahinta seuraa öljyn hintaa pienellä viiveellä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.