Mainos

Opec-maat valmiina lisäämään öljyntuotantoa

Saudi-Arabian öljyministeri Ali al-Naimi on tänään vakuuttanut maansa ja Opec-maiden sitoutuneen tasapainoisiin öljymarkkinoihin.

Al-Naimin mukaan öljyntuottajamaat ovat valmistautuneet lisäämään tuotantoa, jos öljyä ei ole riittävästi maailmanmarkkinoilla "olipa syy siihen mikä tahansa tai tapahtuipa se milloin tahansa".

Al-Naimi ei kuitenkaan vielä lähtenyt ennakoimaan, lisääkö öljyntuottajamaiden järjestö Opec tuotantoaan ensi viikon kokouksessaan. Saudi-Arabia on järjestön vaikutusvaltaisin jäsen. Saudiministeri puhui Shanghaissa, Kiinassa.

Jos raakaöljyä ei ole tarpeeksi markkinoilla, sen hinta nousee helposti. Tämä taas on myrkkyä muutenkin takkuilevaille maailmantaloudelle.

Öljybarrelin hinta kallistui lähes 30 dollariin heti Yhdysvaltain errori-iskujen jälkeen, mutta on sen jälkeen laskenut noin 27,50 dollariin. Al-Naimin mukaan Opec pyrkii pitämään hinnan noin 25 dollarissa.

Opec-maat kokoontuvat on ensi viikon keskiviikkona. Järjestön pääsihteeri Ali Rodrigues sanoi eilen, ettei Opecilla ole syytä muuttaa tuotantomääräänsä nykyisestä 23,2 miljoonasta barrelista.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.