Mainos

Opec lykkäsi päätöstä öljyntuotannon leikkauksista

Opec ei päässyt sopimukseen öljyntuotannon supistamisesta.

Opec

Öljyntuottajamaiden järjestö Opec ei onnistunut sopimaan tuotannon supistamisesta päiväistunnossaan Wienissä tänään. Kokouksessa vallitsi yksimielisyys siitä, että tuotantoa supistetaan, mutta määrästä oli erimielisyyttä, Opec-maiden ministerit kertoivat.

Ministereiden oli määrä kokoontua vielä illalla viralliseen istuntoon, mutta mm. Arabiemiraattien, Qatarin ja Algerian edustajat ennakoivat sopimukseen päästävän vasta huomenna.

-Leikkauksesta on olemassa sopimus aivan varmasti. Nyt työskentelemme lukujen kanssa, Qatarin öljyministeri Abdullah bin Hamad Al Attiyah sanoi päiväistunnon jälkeen.

-Meillä on sopimus huomisaamuna, Opecin algerialainen puheenjohtaja Chakib Khelil enusti.

Vaatimukset kiristyneet

Opec-lähteiden mukaan esillä olivat 0,8-1,2 miljoonan tynnyrin leikkaukset järjestön päivätuotantoon. Tämä ero jäi kurottavaksi kiinni tään illan ja huomisen aamun välillä. Monet Opec-maat kannattivat vähintään miljoonan tynnyrin supistusta.

Suurimman öljyntuottajan Saudi-Arabian kerrottiin kuitenkin pitävän kiinni alhaisemmasta leikkauksesta. Aiemmin Opecin ennakoitiin leikkaavan päivätuotantoaan 0,5 miljoonaa tynnyriä, joten kokouksen alla vaatimukset ovat kiristyneet tuntuvasti.

Tammikuussa Opec leikkasi tuotantoaan 1,5 miljoonalla tynnyrillä päivässä. Opecin tavoitteena on vakauttaa raakaöljyn hinta 26 dollarin tasolle tynnyriltä. Järjestö perustelee tuotannon supistamista sillä, että kulutus on kääntynyt laskuun Yhdysvaltain ja eräiden Aasian maiden hidastuneen talouskasvun vuoksi.
(STT-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.