Mainos

Opec keskustelee öljyn tavoitehinnasta

Muun muassa Irakin öljyputkistoa vastaan tehdyt iskut ja venäläisen Jukosin kiikkuminen kuilun partaalla on nostanut raakaöljyn hintaa viime aikoina.

Öljyntuottajamaiden järjestön Opecin puheenjohtaja Purnomo Asgiantororo kertoo järjestön keskustelevan viitehintakorinsa mahdollisesta nostamisesta seuraavassa kokouksessaan. Opecin nykyinen tavoitehinta on 22-28 dollaria tynnyriltä, mutta osa jäsenmaista haluaisi ylärajan korottamista jopa 6-8 dollarilla.

Hintakorissa on seitsemän eri öljylaatua. Korin hinta on nyt melkein 35,50 dollaria. Jos öljyn hinta on riittävän pitkää tavoitetason ylä- tai alapuolella, tuotantoa on sovittu lisättäväksi tai vähennettäväksi. Näin ei välttämättä aina tapahdu. Viitekorin nostamista vaativat haluavat hinnan lähemmäksi nykyistä hintatasoa.

Purnomo toisti Opecin pitävän kiinni luvatusta 0,5 miljoonan tynnyrin tuotannon lisäyksestä elokuun alussa. Järjestön suurimman tuottajan Saudi-Arabian energiaministeri Ali al-Naimi viestitti samaa jo alkuviikosta. Hän ei kannattanut hintahaitarin korottamista.

Opec kokoontuu seuraavan kerran 21. heinäkuuta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.