Opastusta valosaasteen torjuntaan

Airamilla on alettu miettiä, kuinka kuluttajia voitaisiin opastaa myös ripustamaan ulkovalonsa tyylikkäästi. Yhtiössä on harkittu ilmoituskampanjaa ja muita vaihtoehtoja.

-Aivan kuin on olemassa melusaastetta, on myös valosaastetta, markkinointipäällikkö Kari Niemenmaa huomauttaa. Pahimmillaan yhdellä ja samalla parvekkeella näkee vihreitä ja punaisia valoköysiä, kenties asennettuna vilkkumaan...

Oikein käytettyinä ulkovalosarjat ovat turvallisia. Niemenmaa huomauttaa, että kuluttajan pitäisi tarkistaa, onko valosarjapakkauksessa FI-hyväksyntä. Pelkkä CE-merkki ei riitä. Tärkeää on myös huomata, ettei sisäkäyttöön tarkoitettua muuntajaa saa viedä ulos.

Pakkauksessa kannattaa kiinnittää huomiota myös yksittäisten lamppujen väliin. Kynttiläsarjoissa lamppujen välin tulisi olla vähintään 50 senttiä ja tuikuissa vähintään 20-25 senttiä, jotta lamput voisi ripustaa kauniisti eikä johto lopu kesken.

Kun valosarja tulee tiensä päähän, sen voi hävittää poistamalla muuntajan ja pätkimällä johdon. Muuntajan voi säästää vastaisen varalle.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja