Mainos

Opas bisnesnaisen hyvinvointiin

Bisnesnaisen kiireinen elämä voi viedä voimia omalta hyvinvoinnilta. Hektistä elämää viettävän kannattaa muistaa, että hyvään oloon voi vaikuttaa omilla teoillaan. Hyvinvoinnin asiantuntija Ulla-Maija Grace muistuttaa, että aamu alkaa jo illalla.

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja eteeristen öljyjen asiantuntija Ulla-Maija Grace on kirjoittanut kirjan, joka ohjastaa naisia iloisempaan ja eloisampaan terveyden ylläpitämiseen. Wellness - hyvän olon kirja neuvoo naisia huolehtimaan itsestään lempein ottein.

– Vain sinä voit tietää, mitä hyvään oloosi kuuluu. Elämä ei ole mikään suoritus, Grace sanoo.

Ajatus hyvän olon suorittamisesta onkin väärä, sillä stressi on vakava terveysuhka. Tutkimusten mukaan naiset reagoivat stressiin eri tavoin kuin miehet. Kun miehet saavat stressistä taistelutahtoa tai vetäytyvät syrjään, nainen reagoi tunteilla ja masennuksella.

Grace kutsuu stressiä "uudeksi tappajavirukseksi" ja neuvoo kirjassaan. että stressin hallitsemista voi tehdä monella tavoin.

– Olennaista on, että meillä on tuntuma siitä, ettemme ole ympäristön emmekä elämänolosuhteiden uhri, vaan positiivinen vaikuttaja ja itsestä vastuun ottaja, Grace kirjoittaa.

Grace kuvailee suomalaisia koviksi suorittajiksi, jotka noudattavat ohjeita pilkun tarkasti. Hyvään oloon ei kuitenkaan pääse stressaamalla. Tärkeää on löytää he hyvää oloa tuovat asiat, jotka sopivat juuri itselle.

– On hyvä tiedostaa, ovatko tarpeesi omiasi vai tulevatko ne ulkoapäin. Kannattaa kysyä, ajatteletko sinä, vai ajatellaanko sinua, Grace sanoo.

Kiireettömyyttä voi opetella

Kiireistä elämää viettävän on hyvä opetella ainakin kahta asiaa: kiireettömyyttä ja läsnäoloa. Kiireettömiä hetkiä on hyvä vaalia aina kun mahdollista. Hetki itselle onnistuu vaikkapa rauhoittumisharjoituksen avulla.

– "Tämän verran aikaa itselle" -harjoitus voi olla mitä tahansa, kunhan se on vain sinun aikaasi. Jokapäiväiset asiat eivät kuulu siihen. Opettele myös karkottamaan ja olemaan ajattelematta sellaisia asioita, jotka ahdistavat tai painavat sinua, Grace kirjoittaa.

– Myös hiljainen hetki pari kertaa päivässä on hyvästä, Grace sanoo.

Läsnäololla voi niin ikään parantaa hyvinvointiaan ja suorituskykyään. Keskittyminen kulloinkin meneillä olevaan asiaan ohjaa varmuudella toimintaamme ja muokkaa käyttäytymistämme.

– Mitä enemmän vaadit aivoasi tekemään uusia asioita tai vanhoja asioita uudella tavalla, sitä enemmän aivosi joutuvat tekemään töitä rakentaen uusia yhteyksiä ja myös mieli pysyy virkeänä, Grace muistuttaa.

Teksti: MTV3/Helmi, Maarit Rasi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.