Mainos

OP-ryhmän liikevoitto heikentynyt

Osuuspankkiryhmän liikevoitto tammi-kesäkuulta oli 15 % eli 42 miljoonaa euroa viimevuotista heikompi. Alkuvuoden liikevoitto oli 232 miljoonaa euroa, kun se viime vuoden vastaavana aikana oli 274 miljoonaa euroa.

Osakekurssien laskusta kärsineen henki- ja eläkevakuutusliiketoiminnan tulosvaikutus oli negatiivinen ja 38 miljoonaa euroa heikompi kuin vuotta aikaisemmin. Muiden osakesijoitusten tulosvaikutus oli 54 miljoonaa euroa parempi kuin vuotta aikaisemmin. Lisäksi liikevoiton muutokseen vaikutti Osuuspankkien Eläkesäätiöltä saatu erityisvastuun palautus, joka pienensi viime vuoden tammi-kesäkuun kuluja 13 miljoonaa euroa. Muu osa liikevoiton muutoksesta selittyy sillä, että rahoituskate supistui 16 miljoonaa euroa ja että vertailukelpoiset kulut kasvoivat 27 miljoonaa euroa.

Osuuspankkiryhmän pörssinoteeratun liikepankin OKOn konserniliikevoitto oli 47 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin se oli 58 miljoonaa euroa. Osuuspankkiryhmä odottaa koko vuonna markkina-aseman vahvistuvan edelleen. Liikevoiton arvioidaan jäävän pienemmäksi kuin vuonna 2001.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.