Mainos

Op-ryhmän jakautuminen synnyttää pankkikilpailua

Op-ryhmän jakautuminen kahteen leiriin synnyttää uutta pankkikilpailua ainakin Pohjois-Savossa. Siellä kilpailevat osuuspankit ovat perustamassa omia konttoreita toistensa alueilla ja saman ilmiön uskotaan toteutuvan muuallakin.

Osuuspankki-rivit ovat Ylä-Savossa muutenkin sekaisin, sillä paikallispankkien kirkkaimpiin helmiin kuuluva Kiuruveden Osuuspankki joutuu päättämään jäsenyydestä uudelleen.

Kiuruveden Osuuspankki ehostaa kasvojaan uutta paikalliskilpailua varten. Naapuripitäjän Iisalmen pankki on tuomassa paikkakunnalle sivukonttorin. Päätös on tehty, mutta ensin odotetaan kumpaan Op-leiriin Kiuruvesi lopulta jää. Kiuruvetiset ovat alkaneet epäillä paikallisosuuspankkiyhdistyksen menestymismahdollisuuksia ja säikähtäneet Iisalmen valtaushankkeita.

Kiuruveden lähtö olisi paikallisosuuspankeille kiusallista. Se kun tekee ryhmän parasta tulosta ja vakavaraisuus on huippuluokkaa, 28 prosenttia.

Paikallispankkeja on nyt 44, kun Jämsä, Perä-Seinäjoki ja Rymättylä päättivät palata emoryhmään. Jäljellä on ns. terve ydin, jonka tase on 11 miljardia markkaa ja voitto yli 200 miljoonaa.

Naapurikuntiin ovat laajentumassa myös Kuopion, Varkauden, Kiihtelysvaaran sekä Paimion osuuspankit ja moni muu seurannee pian perässä. Kaiken lisäksi myös paikallispankit perustanevat uusia konttoreita isommille paikkakunnille. Uudet konttorit kalastelevat pankinvaihtajia, mutta niiden kannattavuutta ihmetellään kaikkialla. Tilanne onkin hassu, sivukonttoreiden lakkautusintoa kun on viime vuodet perusteltu juuri kannattamattomuudella.
(MTV3/Keimo Lehtiniemi)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.