Mainos

OP-ryhmä perää pankkien markkinaosuuksien julkistamista

Osuuspankkikeskuksen toimitusjohtajan mielestä pankkien markkinaosuuksien julkistaminen edistäisi pankkien keskinäistä kilpailua.

OP-ryhmä haluaisi tiedot pankkien markkinaosuuksista julkisiksi. Tällä hetkellä voi esittää vain arvauksia siitä, miten luotot ja talletukset jakaantuvat valtakunnallisesti eri pankkiryhmien välillä, sillä pankit julkaisevat niitä vaihtelevasti ja käyttävät erilaisia käsitteitä. Sen sijaan sijoitusrahastojen pääomista ja vakuutussäästöistä, jotka muodostavat yhdessä noin viidenneksen pankkimarkkinoista, julkaistaan säännöllisesti tietoja.

Osuuspankkikeskuksen toimitusjohtaja Reijo Karhisen mukaan OP-ryhmä olisi valmis markkinaosuuksien julkistamiseen, eikä OP-ryhmä ole hänen mukaansa näkemyksensä kanssa yksin. Markkinaosuuksien julkistamisesta hyötyisivät Karhisen mukaan kaikki: avoimuus edistäisi kilpailua ja markkinaosuuksien kehittymisellä voisi mitata menestymistä.

- Aiemmin tiedot pankkien osuuksista julkistettiin kuntakohtaisesti. Silloin tsemppi pankkien välillä oli valtava, Karhinen sanoi Saariselällä järjestetyssä seminaarissa.

Pankkien keskuudessa markkinaosuuksien julkistamisesta ei kuitenkaan ole yksimielisyyttä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.