Mainos

OP-Pohjolan pääjohtaja vaatii rakenneuudistuksia

OP-Pohjola-ryhmän tulos on viime vuodelta ennen veroja 518 miljoonaa euroa. Ryhmän voitto ennen veroja supistui voimakkaasti loka-joulukuussa. Tulos painui 35 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 137 miljoonasta eurosta. Syynä oli vakuutustoiminnan putoaminen tappiolle kulukirjausten vuoksi. Sen sijaan pankkitoiminnassa OP-Pohjola kohensi tulostaan yli 20 prosenttia.

Pankkitoiminnan kannattavuus koheni selvästi - tulos oli 30 prosenttia suurempi (ennen veroja) kuin vuotta aiemmin. Vahinko- ja henkivakuutussegmenttien tulokset supistuivat selvästi.

OP-Pohjola arvioi, että ensimmäiset merkit talouden vakautumisesta alkavat näkyä. Tilanne pysyy kuitenkin herkkänä.

Pankkitoiminnan hyvän tuloskehityksen vastapainona koko ryhmän tulosta rasitti aiemmin jo raportoidut viimeiselle neljännekselle kohdistuneet vakuutustoiminnan merkittävät kulukirjaukset.

Pääjohtaja Reijo Karhinen on mediatiedotteen mukaan erittäin tyytyväinen.

- Euroalueen kriisi ei ole rapauttanut OP-Pohjola-ryhmän kuntoa. Vahva vakavaraisuus ja hyvin toimiva varainhankinta ovat olleet tässä kriisien ajassa kova yhdistelmä. Ilahduttavaa oli korkokatteen selvä paraneminen ja luottotappioiden lasku.

- Erittäin vahva talletuskasvumme viestii näissä epävakaissa olosuhteissa asiakkaidemme luottamuksesta. Euroopassa käydään keskustelua pankkien pääomittamisista ja tiukentuvista vakavaraisuusrajoista. Samaan aikaan me nostimme vakavaraisuustavoitteemme oma-aloitteisesti viiteentoista prosenttiin, eli reilusti yli viranomaisvaateiden. Haluamme jatkossakin erottautua finanssialan turvasatamana.

Pääjohtaja vaatii uudistuksia Suomessa

Karhisen mukaan valtaosalla kotitalouksia tämä vuosi tulee olemaan taloudellisesti edellistä vuotta parempi. Karhisen mukaan matala korkotaso suosii asuntokauppaa ja kotitalouksien vaurastumisen jatkuminen näkyy selvästi säästämis- ja sijoituspalveluiden kysynnän lisäyksenä.

- Ensimmäiset talouden vakautumisen merkit alkavat näkyä. Ne hälventävät pahimpia pelkoja. Pitkä toipuminen velkakriisistä on useimmissa euromaissa kuitenkin vasta aluillaan. Tilanne on herkkä. Lievästä toiveikkuudesta huolimatta suuretkin takaiskut velkakriisin hoidossa ovat edelleen mahdollisia.

Karhisen mielestä Suomen päättäjien katse on nyt pikaisesti käännettävä Euroopasta kotimaahan.

- Olemme vaivihkaa syöneet taloutemme puskurit ja julkinen velka kasvaa kovaa vauhtia. Ulkoinen kilpailukykymme on samalla rapautunut. Päätöksenteon ytimeen on nyt rohkeasti ja määrätietoisesti nostettava kasvua tukevat rakenteelliset ratkaisut. Pitkäjänteiset uudistukset ovat ensiarvoisen tärkeitä sekä Suomen luottoluokituksen säilyttämiseksi että kilpailukyvyn vahvistamiseksi, Karhinen sanoo mediatiedotteessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.