Mainos

OP-Pohjolan pääjohtaja: Suomessa suljetaan silmät talouden ongelmilta

Finanssikonserni OP-Pohjolan pääjohtajan Reijo Karhisen mielestä Suomessa suljetaan silmät talouden jatkuvasti syveneviltä ongelmilta.

Karhinen sanoi maanantaina yhtiön tulosinfossa, että parempien aikojen odottelu on itsensä pettämistä. Sen sijaan tarvitaan uskoa tulevaisuuteen ja rohkeita päätöksiä.

Karhinen kuvaili vallitsevaa taloustilannetta takavuosien hiihtoselostuksesta tutulla lausahduksella.

– Kello käy, eikä Hakulista näy.

Hän kehui hallituksen kehysriihessä tekemää yhteisöveropäätöstä, mutta toisaalta palkkasovun viivästyminen on ollut pettymys. Työmarkkinajärjestöjen pitää saada asiat ratkaistua.

– Olisi suurta viisautta käynnistää palkkaneuvottelut vielä ennen syksyä.

Karhisen mielestä Euroopassa eletään harhaisen turvallisuuden tunteen suojassa. Euroopan keskuspankin lupaukset ovat rauhoittaneet markkinat, mutta velkakriisi ei ole ohi ja avoimia kysymyksiä on paljon.

OP-Pohjolalla menee hyvin

Monet tahot ovat viime aikoina laskeneet kuluvan vuoden kasvuennusteitaan. OP-Pohjolan pääekonomisti Reijo Heiskanen toppuuttelee kuitenkin pahimpia pelkoja. Hänen mukaansa alkuvuoden luvuissa oli turhaa optimistisuutta. Vaikka syksyllä voi olla luvassa pientä kasvua, selvempää kasvun elpymistä voi odottaa vasta ensi vuonna. Heiskanen muistuttaa, ettei Suomi pääse vakaaseen kasvuun omin päin, vaan myös vientiin pitäisi saada vetoa.

Irtisanomiset ja säästöt ovat hallinneet viime päivien talousuutisia, mutta OP-Pohjolalla menee hyvin. OP-Pohjola-ryhmä teki yhden parhaimmista alkuvuoden tuloksistaan. Tulos ennen veroja oli 234 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 199 miljoonaa. Loppuvuoden näkymät ovat vakaat.

Vahinkovakuutustoiminnan ja varallisuudenhoidon tulokset paranivat selvästi. Pankkitoiminnan tulos heikkeni viime vuoden vertailujaksosta, mutta parani edellisestä neljänneksestä.

Kuluista leikattiin alkuvuonna 7 miljoonaa lähinnä henkilöstön vähennyksinä. Toiminnasta aiotaan nipistää kaikkiaan 25 miljoonaa kuluvana vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.