OP-Pohjola-ryhmä ennakoi asuntolainakorkojen laskua

Rahamarkkinoiden kireys on hellittämässä, ja myös Yhdysvaltojen keskuspankki on laittamassa kuun lopulla korkoja alaspäin.

Maailmantalouden myrskyistä on tulossa helpotusta asuntovelallisen lainasavottaan. OP-Pohjola-ryhmä ennakoi asuntolainojen viitekorkojen tulevan selvästi alaspäin tänä vuonna. Asuntolainoissa yleisesti viitekorkona käytettävä vuoden euribor on laskenut viime viikkoina vauhdilla. Tänään vuoden euribor oli noin 4,45 prosentissa.

- Trendi on ilman muuta alaspäin. Vuoden lopulla 12 kuukauden euribor voi hyvinkin olla noin 3,5 prosentissa, sanoo OP-Pohjola-ryhmän pääekonomisti Timo Lindholm.

Toistaiseksi euriboreja on ajanut alaspäin rahamarkkinoiden kireyden hellittäminen. Nyt myös markkinoiden yleisessä korkonäkemyksessä on näkyvissä muutosta.

- Yhdysvaltojen keskuspankki on kuun lopulla rykäisemässä korkoja alaspäin. Vaatisi EKP:ltä kovapäistä politiikka nostaa tästä välittämättä ohjauskorkoa. Arvioimme Euroopan keskuspankin kääntyvän sille kannalle, että seuraava liike ohjauskorossa on alaspäin. Odotamme ensimmäistä 0,25 prosenttiyksikön pudotusta toisen neljänneksen aikana, Lindholm arvioi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat