Mainos

OP:n pankkipalvelut toimivat kotimaassa - hyökkäys jatkuu edelleen

Palvelunestohyökkäys Osuuspankkia vastaan jatkuu jo neljättä päivää.

OP:n verkkopankki- ja korttipalvelut toimivat kotimaassa taas normaalisti, mutta ulkomailta tulevaa verkkoliikennettä rajoitetaan.  

OP:n Facebook-sivuille kertyi useita viestejä ulkomailla asuvilta ja matkustavilta asiakkailta, jotka olivat huolissaan ehtyvästä käteiskassasta ja maksamattomista laskuista. Pankki avasi puhelinpäivystyksen, jonka kautta ulkomailla oleskelevat asiakkaat voivat hoitaa raha-asioitaan.  

OP:n puhelinpalvelu toimii normaalisti vain arkisin, mutta linjat avattiin nyt poikkeuksellisesti myös viikonlopun ajaksi. 

– Kortit toimivat pääsääntöisesti kyllä ulkomaillakin. Yksittäisiä häiriöitä on ollut, toteaa johtaja Silja Nikkanen OP:n viestinnästä.  

Nikkasen mukaan puhelinpalveluun oli tullut lauantaina iltapäivään mennessä "aika paljon" soittoja.   
Verkkopankkiin voi sinnikkäällä yrittämisellä päästä ulkomailta, sillä ulkomailta tulevaa liikennettä ei ole estetty kokonaan.

Toinen vaihtoehto on käyttää vpn-palvelua, jolloin yhteydenotto voidaan saada näyttämään verkkopankin näkökulmasta siltä, kuin se tulisi Suomesta.  

Nordean tilanne ohi  

Nordean verkkopankin ongelmat näyttäisivät olevan ohi.

Nordea joutui eilen myös palvelunestohyökkäyksen kohteeksi, mutta tilanne normalisoitui jo illan aikana, kerrottiin pankin viestinnästä.  

Toisin kuin Osuuspankki, Nordea ei joutunut rajoittamaan ulkomailta tulevaa verkkoliikennettä palvelunestohyökkäyksen takia. Tilannetta seurataan tarkkaan, kertoi tiedottaja Marko Mettenranta.  

Asiakaspalautetta on kertynyt runsaasti molemmille pankeille. Moni on kysellyt, voiko verkkopankkia käyttää turvallisesti.  

– Osa on ollut huolissaan, mutta siihen ei ole syytä. Varat ja rahat ovat turvassa, Mettenranta sanoi.   
Sekä OP että Nordea ovat tehneet rikosilmoitukset palvelunestohyökkäyksistä.   

– Pankki ei voi rikollisten toimintaa estää, mutta tekee kaikkensa pitääkseen palvelut käytössä, Mettenranta vakuutti.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.