Mainos

OP:n pääjohtaja arvostelee poliitikkojen markkapuheita

OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen arvostelee kovin sanoin poliitikkoja, jotka ovat puhuneet euron hajoamisesta ja paluusta markkaan.

Karhisen mukaan kevyet heitot herättävät kansalaisissa huolta, joka näkyy jo pankkitiskeilläkin.

– Sillä on selvästi ollut viime viikkojen aikana vaikutus kuluttajien käyttäytymiseen, ja se tulee näkymään myös varmasti joulumyynnissä: lisääntyneenä epävarmuutena ja muuna epätietoisuutena tulevaisuudesta, Karhinen sanoo MTV3 Uutisten haastattelussa.

Perussuomalaisten Timo Soini on ajanut aina Suomea ulos EU:sta, keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen puhuu markan paluusta ja viimeksi talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen pohti eroa eurosta.

Pankinjohtajan mielestä vika ei ole eurossa vaan sen holtittomassa käytössä.

Velkakriisi voidaan Karhisen mielestä saadaan rauhoittumaan Euroopan keskuspankin vahvemmalla otteella. Britannian erkaantuminen EU:sta herättää kuitenkin huolta.

– Vaikka Eurooppa ehkä lyhyellä aikavälillä on jakautumassa, niin tämä tiukentuva talouskuri, tiukentuva talousunioni, on ehdottomasti hyvä asia Suomelle.

Karhinen luottaa, että Euroopan Keskuspankki tulee vielä vahvemmin apuun.

– Kyllä EKP:llä tässä jatkotarinassa tulee olemaan vielä merkittävämpi rooli. EKP sai näistä huippukokouksen päätöksistä talouskurin tiukentamisesta hyvän selkänojan itselleen.

Epävarmuuden jatkumisesta kertoo se, että luottoluokittaja Moody's tutkii EU-maiden luottoluokitukset tammi-maaliskuun aikana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.