Mainos

OP:n Karhinen: Inflaatio on pysyvä riesa

Suomen finanssialan johtajat ovat huolestuneita hintojen kiihtyvästä noususta. OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen arvioi, että ruuan ja energian kallistumisesta lähtenyt inflaatio voi olla pysyvä riesa.

- Kyllä minä siitä olisin huolissani. Me ennakoimme, että tänä vuonna liikutaan noin kolmen prosenttiyksikön pinnassa ja että se olisi jopa pysyvää, eikä tilapäistä, kuten EKP:n suunnalta viestitään.

Inflaatio johtaa nopeasti lainakorkojen nousuun. Karhinen arvioi, että jos Euroopan velkakriisistä ei tule lisää huonoja uutisia, Euroopan keskuspankki nostaa ohjauskorkoaan heti kesän jälkeen.

- On sillä tavalla ongelmallinen tilanne, että korkoja pitäisi nostaa, mutta tämä matala talouskasvu ei vielä salli niin voimakasta korkojennostoa.

Sampo: Korot nousevat pikkuhiljaa

Myös Sampo-konsernin johtaja Kari Stadigh uskoo, että korot pikkuhiljaa nousevat.

- Aikataulu on tietenkin avoin. Esimerkiksi Sampo-konsernissa olemme varautuneet siihen, että korot nousisivat tästä eteenpäin.

Stadigh sanoo, että Suomen naapurimaissa menee nyt hyvin, mutta meillä vaalivuosi aiheuttaa riskejä hyvälle talouskehitykselle.

- En usko yleiseen mantraan, että veroja nostamalla ratkaistaan ongelmat. Suomessa tarvitaan lisää työpaikkoja ja niitä ei synny veroja nostamalla.

Hallituksen vuodenvaihteen veronkorotukset kiihdyttävät myös osaltaan inflaatiota.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.