Mainos

Oopperan lakonuhka peruuntui

Kaksivuotisen palkkaratkaisun yleiskorotukset ovat 8,4 prosenttia. Tämän lisäksi sovitaan paikallisista- ja kehittämiseristä.

Kansallisoopperan henkilöstön lakonuhka on peruuntunut, kun osapuolet hyväksyivät piirisovittelija Esa Lonkan aamupäivällä tekemän sovintoesityksen.

Muusikkojen liittoon kuuluvat oopperan työntekijät ja toimistohenkilökunta olivat uhanneet aloittaa iltapäivällä neljä päivää kestävän työnseisauksen, ellei heidän uusista työehdoistaan synny ratkaisua. Lakonuhka koski noin 300 työntekijää.

Lakko olisi estänyt neljän näytöksen esitykset. Keskiviikkoiltana oopperan esitysten vakuutettiin jatkuvan normaalisti.

Kaksivuotisen palkkaratkaisun yleiskorotukset ovat 8,4 prosenttia, minkä lisäksi sovitaan paikallisista- ja kehittämiseristä.

Kansallisoopperan pääjohtaja Päivi Kärkkäinen luonnehti sopimusta samanhintaiseksi kuin muut ratkaisut.

Eläkkeiden leikkaus nousi kiistelyn keskiöön

Kiistat koskivat palkankorotusten tason ohella erityisesti työaikajoustoja ja eläke-etujen leikkauksia. Niistä sovitaan nyt paikallisissa neuvotteluissa. Ooppera ilmoitti eläkemuutoksista pari viikkoa sitten.

Muusikkojen liiton puheenjohtajan Ahti Vänttisen mukaan työnantajaa edustavan Suomen teatterit ry:n esittämät eläke-etujen heikennykset ja työaikajoustot onnistuttiin torjumaan, mutta muutoin palkansaajapuoli ei saavuttanut tavoitteitaan. Hän sanoi liiton arvioineen, että tässä vaiheessa lakkoaseen käyttö ei välttämättä olisi purrut.

Sopimukset laadittiin nyt muusikoille, laulusolisteille, kuorolle, tanssijoille ja toimistotyöntekijöille.

Oopperan työehtosopimuksista on kiistelty jo aiemmin tänä vuonna. Näytäntöteknisten työntekijöiden uusista työehdoista syntyi sopu marraskuussa ylityökiellon jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.