Oopperalegenda Placido Domingon väitetään ahdistelleen alalle pyrkineitä naisia

Domingo itse kieltää väitteet ahdistelusta.

Yksi maailman suurimmista oopperatähdistä, espanjalainen Placido Domingo, on uransa varrella ahdistellut monia oopperalaulajiksi ja esiintyjiksi pyrkiviä naisia, kertoo uutistoimisto AP useiden naisten nimettömiin haastatteluihin perustuen.

Naiset sanovat Domingon esimerkiksi painostaneen heitä tarjoamalla töitä ja tukea. Jos naiset torjuivat lähestymisyritykset, Domingo rankaisi heitä ammatillisesti.

78-vuotias Domingo on yksi oopperan suurnimistä. Hän muodosti yhdessä Jose Carrerasin ja Luciano Pavarottin kanssa maailmankuulun Kolme tenoria -kokoonpanon. Hän on Los Angelesin oopperan johtaja.

Kahdeksan laulajaa ja yksi tanssija ovat jakaneet AP:lle kokemuksiaan Domingon kanssa kolmelta vuosikymmeneltä. Kaikkien mukaan tähden käytös on ollut oopperamaailmassa "julkinen salaisuus", ja kollegat olivat toistuvasti neuvoneet välttämään kahdenkeskisiä tilanteita Domingon kanssa.

Yhdeksän haastatellun lisäksi muutamat naiset ovat kertoneet AP:lle Domingon tehneen ehdotuksia ja yrittäneen toistuvasti kutsua heitä treffeille. AP on myös puhunut kymmenille muille alalla toimiville, jotka sanovat todistaneensa Domingon epäsopivaa käytöstä.
Domingo on ollut pitkään naimisissa.

Domingo "ei koskaan tahallaan loukkaisi"

Domingo itse ei ole vastannut AP:n esittämiin yksityiskohtaisiin kysymyksiin. Hän on kuitenkin antanut lausunnon, jossa kieltää kaikki syytökset kutsuen niitä syvästi ongelmallisiksi ja sellaisenaan virheellisiksi.

Lausuntonsa mukaan Domingo pitää tuskallisena sitä, että hän on saattanut aiheuttaa mielipahaa "parhaista pyrkimyksistään" huolimatta. Hän korostaa, että hänet tuntevat ja hänen kanssaan työskennelleet ihmiset tietävät kyllä, ettei hän koskaan tahallaan loukkaisi, vahingoittaisi tai nolaisi ketään. Domingo kertookin uskovansa, että kaikki hänen vuorovaikutuksensa ja ihmissuhteensa ovat aina olleet "tervetulleita ja yhteisymmärrykseen perustuvia".

– Ymmärrän kuitenkin, että säännöt ja standardit, joiden perusteella meitä arvioidaan – ja pitääkin arvioida – ovat tänä päivänä hyvin erilaiset kuin ennen, hän kirjoittaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja