Mainos

Oopperalakon sovittelu jatkuu huomenna

Mahdollinen lakko koskisi 300 Muusikkojen liittoon kuuluvaa työntekijää. Työnseisaus peruisi myös neljä esitystä, jotka ovat tällä hetkellä lähes loppuunmyytyjä.

Kansallisoopperaa uhkaavaa lakkoa on soviteltu tänään piirisovittelija Esa Lonkan johdolla. Sovittelua jatketaan huomenna kello 13.

Toteutuessaan nelipäiväinen työnseisaus alkaisi ensi keskiviikkona. Se koskisi niitä runsasta kolmeasataa oopperan työntekijää, jotka ovat järjestäytyneet Muusikkojen liittoon.

Muusikkojen liitto ja Kansallisoopperaa edustava Suomen Teatterit ry. saavuttivat aiemmin neuvottelutuloksen, jonka henkilöstöryhmät ja Muusikkojen liiton hallitus hyväksyivät. Kansallisoopperan hallitus ei kuitenkaan neuvottelutulosta allekirjoittanut.

Työnseisaus peruisi neljä esitystä

Jos Kansallisoopperan taiteellinen henkilökunta jää ensi keskiviikkona neljän vuorokauden lakkoon, peruuntuu yhteensä neljä ooppera- ja balettiesitystä. Esittämättä jäisivät Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas -baletti 2.1. ja 4.1., sekä La Boheme 3.1. ja Madame Butterfly 5.1.

Oopperasta kerrotaan että nämä esitykset ovat lähes loppuunmyytyjä.

Jos työnseisaus toteutuu, pääsylipun peruuntuvaan esitykseen jo lunastaneet voivat vaihtaa lippunsa haluamaansa toiseen esitykseen, mikäli esityksessä on tilaa. Lunastettu lippu on mahdollista vaihtaa myös lahjakorttiin.

Yleisöä palvelevat Lippupisteen toimipaikat ympäri maan sekä Oopperan lipunmyynti.

Kansallisoopperan taiteellisia ryhmiä edustava Suomen Muusikkojen liitto jätti lakkovaroituksen 19. joulukuuta. Työkiista perustuu työnantajan tavoitteeseen saada joustoja taiteellisten ryhmien työaikoihin ja töiden järjestelyihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.