Mainos

Onnistu painonpudotuksessa – ota mallia miehistä

Miehet tuntuvat saavan helposti ylimääräiset kilot karistettua, kun naisilla siihen tuntuu menevän pieni ikuisuus. Lue keinot, joilla opit pudottamaan painoa kuin mies!

Mies tarttuu mahaansa ja ilmoittaa, että siitä on päästävä eroon. Voilà! Pari kuukautta myöhemmin hän on timmi kuin mieskalenterin kuumat mallit. Tämä on ärsyttävän epäreilua! Mikä tekee miesten painonpudotuksesta niin menestyksekkään? Self.com otti asiasta selvää. Varasta miesten strategiat ja olet askeleen lähempänä kiinteää kroppaa!

Keskity yhteen asiaan kerrallaan

On kyse sitten seksistä, urheilusta tai painonpudotuksesta, miehillä on yleensä yksi kohde, johon he keskittyvät. Naisen aivot ovat kehittyneet lähestymään asioita laajemmasta perspektiivistä. Miehen suuri suunnitelma saattaa siis olla oluenjuonnin jättäminen tai lenkkeilyn aloittaminen. Suurin osa naisista yrittää tehdä useamman asian kerralla: jättää jälkiruuat, ruveta vegaaniksi, kieltäytyä virvokejuomista, puolittaa ruoka-annokset, sännätä kuntosalille ennen auringonnousua... Ei ihme, että epäonnistumme; jo pelkän listan lukeminen on työlästä! Valitse sen sijaan pahin ruokailutapasi (jatkuva leivän järsiminen?) ja haastava urheilutavoite (säännölliset spinning-tunnit?) ja keskity vain noihin kahteen asiaan neljän viikon ajan. Eikö kuulostakin heti vähän helpommalta?

Älä murehdi turhia

Tämä ei ole mikään jymyuutinen: miehet murehtivat vähemmän mitä joku satunnainen Santtu ajattelee heidän vartalostaan. Voit yksinkertaisesti päättää omaksuvasi miesten itsetietoisuuden puutteen ja keskittyä rauhassa jumppatuntiin, painojen nostoon tai mihin urheilulajiin oletkaan päätynyt – ja saada itsesi timmiin kuntoon.

Kehu itseäsi

Olemme yhtä kilpailunhaluisia kuin miehet, mutta egomme ei ole suorassa yhteydessä siihen kuinka nopeasti juoksemme tai paljonko nostamme penkistä. Ehkä sen pitäisi olla! Seuraavan kerran kun olet suorittanut uskomattoman treenin, kehuskele – vaikka sitten itsellesi. Tai kuntoile superhyväkuntoisen ystävän kanssa, äläkä anna hänen uuvuttaa sinua. Voittajafiilis on taattu!

Dumppaa ruokadraama

Mies näkee pitsan ja ajattelee "Nam! Pitsaa päivälliseksi!" Nainen ajattelee: "Voi ei, pitsa on heikkouteni!" tai "Pitsa saa minut paremmalle tuulelle!". Erään tutkimuksen mukaan naiset syöpöttelevät useammin kuin miehet. Ja kun tunteet hallitsevat syömistä vatsasi tai aivojesi sijaan, ruokavaliosi on retuperällä. Ajattele ruokaa polttoaineena. Lusikoi ruokaa, koska olet nälkäinen tai tarvitset energiaa, älä siksi, että tunnet olosi stressaantuneeksi tai tylsistyneeksi. Ajattele mitä valintasi tekevät terveydellesi, mutta anna itsesi joskus myös sortua herkutteluun ilman huonoa omatuntoa. ("Pitsaa? Nam! Piste.)

Pumppaa rautaa

Lihaksia vahvistava treenaaminen kiihdyttää aineenvaihduntaa, polttaa kaloreita ja antaa sinulle kauniin vartalon. 60 prosenttia treenaamisestasi kuuluisi siis olla nimenomaan tällaista liikuntaa! Vaakalukemat eivät välttämättä näytä vähempää, mutta olet hoikempi ja kiinteämpi. Myös itseluottamus nousee kohisten!

Älä ajattele (liikaa) – tee!

Suurin osa miehistä heittäytyy kunto-ohjelman suorittamiseen suunnittelematta asiaa sen enempää. Suurin osa naisista kysyy sitä ennen monia kysymyksiä ja pohtii asioita päiväkausia, mikä voi luoda tekosyitä ja venyttää kuntoilun aloittamista. Hyppää suoraan tekemiseen ja tuloksiin! Mikset ryhdistäytyisi ja lähtisi lenkille nyt heti? Haluatko tietää, millainen uusi kuntolaji on, josta kaikki kohisevat? Ilmoittaudu tunnille nyt heti!

Syö oikeaa ruokaa

Miehet eivät yleensä mutusta mitään sadan kalorin välipalapatukoita. Tutkimukset osoittavat, että miehet eivät kovin todennäköisesti muutenkaan syö herkkuja, joiden kyljessä lukee "kevyt" tai "vähäkalorinen". Syö välipalana mieluummin pähkinöitä, kalkkunaa, hedelmiä ja vihanneksia.

Päätä olevasi onnistuja

Miehet ajattelevat yleensä pärjäävän kaikessa hyvin ja harvoin epäilevät kykyään onnistua, vaikka kohtaisivatkin vastoinkäymisiä. Vakuuta itsellesi, että vaikket joka päivä olisi voittaja, tulet onnistumaan painonpudotuksessa. Suklaan yliannostus tai lenkiltä lintsaaminen ei tarkoita epäonnistumista – seuraava ateriasi tai kuntoiluhetkesi on uusi mahdollisuus pysyä ruodussa.

Lue myös:

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Self.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.