Mainos

Onnibusin liikennöitsijät pettyivät – perustivat oman halpabussifirman

Neljä liikennöitsijää on jättänyt halpabussiyhtiö Onnibusin ja perustanut uuden yrityksen.

Liikennöitsijöiden OnniExpress-yhtiötä perustellaan sillä, että Onnibus myy kaukoliikennetoimintansa skotlantilaiselle miljonäärille Sir Brian Souterille. Onnibus on kertonut, että kaupan seurauksena yritys aikoo liikennöidä itse reitit, joita ovat tähän asti hoitaneet alihankkijat.

Onnibus kertoi maaliskuussa Ylelle, että se on jo laittanut hakuun 10 reittiliikennehakemusta. Yrityksen nykyisistä reittiluvista lähes kaikki on hankittu alihankkijoiden nimissä.

Onnibus Oy kertoo tämän päiväisessä tiedotteessaan, että Souterin sijoitusyhtiö Souter Investmens on sijoittanut Onnibusiin huomattavan summan.  Yhtiö aikoo reittilupien lisäksi uudistaa kalustoaan. Sijoituksen myötä Onnibus Oy vaihtaa nimeään tiedotteen mukaan Onnibus.com -nimiseksi. 

Alihankkijat - porilainen Keskimatkat Oy, turkulainen Mikko Rindell Oy, jyväskyläläinen Mennään Bussilla Oy sekä Oulun Onnikka Oy - pettyivät suunnitelmista, koska käytännössä Onnibusista tulee yhteistyökumppaneidensa kilpailija.

Uusi yritys OnniExpress tarjoaa halpabussimatkoja Turusta, Porista, Jyväskylästä, Tampereelta, Helsingistä, Oulusta, Kuopiosta ja Forssasta. OnniExpress aikoo laittaa myös uusia reittejä hakuun.

OnniExpress aloitti liikennöinnin tämän kuun alussa ja vakuuttaa tiedotteessaan, että Onnibusiin jo ostetut liput kelpaavat normaalisti uuden yhtiön busseissa. Yhtiön verkkokauppa avataan maanantaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.