Mainos

Onni onnettomuudessa: Takavarikoiduille 11 000 munalle löytyisi hyvä koti

Luonnontieteellinen keskusmuseo olisi valmis ottamaan haltuunsa kahdelta mieheltä takavarikoidut linnunmunat. Asia liittyy Suomen suurimpaan luonnonsuojelurikosepäilyyn.

Helsingissä sijaitsevan museon eläintieteen yksikön johtajan Aino Juslénin mukaan museo olisi paras paikka, koska siellä munia voitaisiin hyödyntää muun muassa tutkimuskäyttöön. Hänen mukaansa linnunmunista voi selvitä esimerkiksi se, miten ympäristömyrkyt vaikuttavat lintuihin.

– Meillä on nytkin linnunmunia ja lintuja esillä, mutta kokoelman kartuttaminen on vaikeaa, sillä nykyään linnunmunia ei saa enää kerätä luonnosta. Kokoelma karttuu lähinnä tämmöisten ikävien tapausten avulla. Osa linnunmunista ja linnuista tulisi varmasti myös näyttelyyn, Juslén kertoo MTV3 Uutisille.

Mahdollinen munakokoelman kartuttaminen olisi Luonnontieteelliselle keskusmuseolle merkittävä, koska sillä on Helsingissä kokoelmissaan yli 3 000 eri lintulajin munaa. Maailmassa on noin 10 000 lintulajia.

MTV3 Uutiset kertoi eilen, että rikosepäily on laajentunut kahteen mieheen ja heitä odottavat yhteensä noin 700 000 euron korvausvastuuvaatimukset. Kahdelta mieheltä on takavarikoitu yhteensä lähes 11 000 linnunmunaa, joista suuri osa on rauhoitettujen lajien munia.

Miesten hallussa on ollut myös satoja kuolleita lintuja. Munat olivat kerätty muun muassa Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Islannista.

Linnunmunien kohtalosta päättää lopulta käräjäoikeus, jos asia etenee sen puntaroitavaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.