Mainos

Onnettomuustutkintakeskus: Turmalle ei yhtä yksittäistä syytä

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan Konginkankaan kuolonkolarille ei löydy yhtä yksittäistä syytä.

Tutkijat korostivat, että mitään sellaista, mikä viittaisi huolimattomuuteen tai lainvastaisuuteen, ei onnettomuuspaikalla havaittu.

Paperirekan lasti näytti tutkimuksen mukaan lastatun asianmukaisesti. Nailonisista kiinnitysliinoista osa oli ollut paikallaan ja osa löytyi tieltä eli ne olivat repeytyneet irti.

Ajoneuvojen nopeuksista ei vielä illalla ollut varmuutta. Jäljet turmapaikalla saatiin päivän aikana taltioitua ja kitkakertoimet mitattua, mutta niiden analysointi vie vielä aikaa.

Tutkijat kertoivat illalla tiedotustilaisuudessa Äänekosken pelastuslaitoksella, että tie onnettomuuspaikalla oli toki ollut liukas. Onnettomuuksissa kuitenkin harvoin löytyy mitään yksittäistä syytä, joka selittäisi tapahtumat.
Romuttuneet autot viedään Jyväskylään, jossa ne tutkitaan tarkemmin. Onnettomuustutkintakeskus antaa turmasta aikanaan alustavan väliraportin, mutta sen valmistumisaikataulusta ei vielä ole tietoa.

Poliisi saanut satoja yhteydenottoja

Äänekosken poliisi kertoi saaneensa satoja huolestuneita yhteydenottoja vanhemmilta.

Omaisilta on päivän aikana otettu tunnistustietoja, joita on verrattu vainajiin. Osa omaisista on tullut tunnistamaan läheisiään myös sairaalaan.

Tarkempaa tietoa kuolleista poliisi ei antanut. Tutkinnassa on kuitenkin varmistunut, että turmabussissa oli kuljettajan lisäksi 24 nuorta naista ja 13 nuorta miestä.

(MTv3-STT)

(Seitsemän uutiset 19.03.2004)

Bussin ja rekan törmäys oli erittäin raju.
(Seitsemän uutiset 19.03.2004)

Keliolosuhteet onnettomuuspaikalla turman ajankohtana (Seitsemän uutiset 19.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.