Mainos

Onnettomuustutkija: Lentoturman syystä ei voi tehdä johtopäätöksiä

10:00

Asiana Airlines lento 214 Soulista San Franciscoon päättyi onnettomuuteen.

Vaikka kone romuttui pahoin, onnettomuudessa kuoli vain kaksi ihmistä. Loukkaantuneita on lähes kaksisataa.

Lento Soulista San Franciscoon oli laskeutumassa yli kymmenen tunnin matkan jälkeen, kun jotakin meni pieleen.

Koneen perä osui rantavalliin, ja repeytyi irti samoin kuin laskuteline. Silminnäkijöiden mukaan kone syöksyi kiitoradalle tulenleimahduksen saattelemana.

– Tulipalo alkoi vasta laskeutumisen jälkeen, ja luulen, että siksi niin moni meistä selvisi hengissä, kertoo turmakoneen kyydissä ollut matkustaja.

Onnettomuuden syyn tutkinta alkoi välittömästi, mutta tällä hetkellä julkisuudessa kerrottujen tietojen perusteella ei voi juuri tehdä johtopäätöksiä turman syistä, sanoo suomalaisasiantuntija.

– Kyseessä voi olla tekninen vika koneessa, inhimillinen tekijä tai sitten kentän laitteet ja se, mikä osuus niillä oli tähän tapahtumaan. Ainakin kuvien perusteella näyttää siltä, että Boeing 777 on laskeutunut aivan liian aikaisin eli lasku on jäänyt aivan liian lyhyeksi , kertoo onnettomuuskeskuksen johtava tutkija Ismo Aaltonen.

Tutkintavastuussa ovat yhdysvaltalaisviranomaiset, ja he ovat saaneet avukseen neljä asiantuntijaa Etelä-Koreasta. Tutkinnan alun uskotaan etenevän ripeästi.

– Mitä tapahtui, saadaan selville nopeasti, koska onhan olemassa lennontallennuslaitteet eli mustat laatikot. Sen selvittäminen, miksi tapahtui, voi viedä jopa kuukausia, Aaltonen sanoo.

Asiana Airlines on toinen kahdesta suuresta eteläkorealaisesta lentoyhtiöstä.

Toimitusjohtaja on jo pyytänyt anteeksi niin matkustajilta, heidän omaisiltaan kuin henkilökunnaltakin onnettomuudesta aiheutunutta surua ja haittaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.