Mainos

Onnettomuuskatamaraanin hylky löytyi

Toissailtana uponneen norjalaiskatamaraanin omistajat myöntävät, että aluksen henkilökunta on saattanut viivytellä pelastustoimien aloittamisessa. Yhtiön johtaja epäilee, että miehistö arvioi tilanteen vakavuuden väärin, minkä vuoksi pelastuslauttoja ei laskettu vesille heti karilleajon jälkeen. 45 minuuttia karilleajon jälkeen alus kuitenkin irtosi ja upposi nopeasti.

Norjan länsirannikon edustalla uponneen katamaraanin hylky paikannettiin varhain tänä aamuna. Hylky makaa merenpohjassa 99 metrin syvyydessä, ja sen sisällä on kahden turmassa kuolleen ihmisen ruumiit, kertoi poliisi. Hylky löydettiin luotaimella varustetun pienoissukellusveneen avulla. Alus on säilynyt suhteellisen ehjänä, ainoastaan keulassa on vaurioita.

Uhreja yhä kateissa

Kuusi ihmistä on edelleen kateissa. Vielä eilen pelastuneiden määrä nousi yhdellä, kun selvisi, että yksi onnettomuusaluksessa olleista oli pelastettu maihin ilman, että hän olisi ilmoittautunut Haugesundissa. Pelastuneiden määrä nousi siten 70:een.

Norjan katamaraaniturma

Kadonneiden etsinnät Pohjanmerellä lopetettiin eilisiltana tuloksettomina. Pelastuskeskus arvioi tuolloin, ettei kukaan voinut enää olla elossa kymmenasteisessa vedessä. Katamaraanissa olleiden matkustajien määrä on edelleen epävarma, sillä heidän määränsä ilmoitettiin vasta kun alus oli jo uppoamassa. Sleipner-aluksessa uskotaan olleen 89 ihmistä; heistä 9 kuului miehistöön.

Onnettomuudessa kuoli ainakin 13 ihmistä ja 6 on yhä kateissä. Kaikki uhrit ovat tiettävästi norjalaisia. Vasta elokuussa käyttöön otettu Sleipner upposi Haugesundin edustalla. Alus oli matkalla Stavangerista Bergeniin.
(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.