Mainos

Onnettomuuden aiheuttanut monsteriauto on ainoa laatuaan Pohjoismaissa

Alahärmässä sijaitsevassa Powerparkissa sattui eilen onnettomuus, jossa monsteriauton rengas sinkoutui yleisöön kesken näytöksen.

Kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti ja lisäksi kaksi muuta toimitettiin sairaalahoitoon. 

Turma-auton pyörä painaa arviolta 350–400 kiloa. Sen korkeus on hieman yli metrin verran ja se on noin 70 senttimetriä leveä.  
Pyörä painaa suunnilleen saman verran kuin rekoissa käytettävät paripyörät.  

Pyörä on kytketty auton runkoon turvavaijerilla. Turvavaijeri on arviolta kahden sormen levyinen. Vahvaa vaijeria käytetään myös hinausautoissa, ja sen pitää kestää ojaan suistuneen rekan paino.  

Auton moottori toimii etanolilla, eli alkoholilla. Moottori on erilainen kuin yleensä muissa monsteriautoissa, joissa on dieselmoottori. Ärhäkkä kisakäyttöön suunniteltu moottori takaa sen, että auto kiihtyy nopeasti, mutta ei kulje lujaa. Tämä mahdollistaa hypyt yli korkeiden esteiden, kuten kuorma-autojen. Turma-auton vauhti ennen hyppyä oli noin 60 kilometriä tunnissa.  

Turma-auto on rakennettu itse kansainvälisten kilpailusäännösten mukaan. Sen katsastuksesta vastaa kilpailun järjestäjä.  

Monsteriautonäytöksissä käytetään usein mönkijänkaltaisia "kiipeilymonstereita", jotka kiipeävät esteiden yli noin 30 kilometrin tuntivauhdilla.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.