Mainos

Onko vanhustenhoito huonolla tolalla? Suomalaiset varautuvat maksamaan jo itse

Suomalaiset varautuvat siihen, että heidän eläkkeensä ei riitä vanhuuden hoivapalveluihin.

Finanssialan Keskusliiton teettämän kyselytutkimuksen mukaan vain 18 prosenttia alle 30-vuotiaista nuorista aikuisista uskoo, että lakisääteinen eläke riittää hoivapalveluiden rahoitukseen.

60–79-vuotiaista kansalaisista vielä 35 prosenttia uskoo eläkkeensä riittävän 80-vuotiaana myös hoivapalveluihin.  

Myös poliittiset päättäjät suhtautuvat epäilevästi siihen, että lakisääteinen eläke yksin riittäisi rahoittamaan ihmisten hoivapalvelut 80 ikävuoden jälkeen. Näin uskoo yli 60 prosenttia kyselyyn vastanneista päättäjistä kaikkien puolueiden osalta.  

Tiedot käyvät ilmi Aula Researchin poliittisille päättäjille marraskuussa tekemästä tutkimuksesta sekä IRO Researchin viime keväänä tekemästä Vakuutustutkimuksesta.  

Päättäjäselvityksen otos on 1222 ja se edustaa Manner-Suomen poliittista kenttää. Kansalaisselvityksen otos oli 1000 henkilöä.  
Poliittisista päättäjistä 78 prosenttia uskoo, että ikäihmisten pitää varautua rahoittamaan hyvinvointiaan tulevaisuudessa itse.  

Finanssialan Keskusliiton mukaan suomalaiset ovat valmiita käyttämään omaa varallisuuttaan hyvinvointinsa rahoitukseen, mutta eivät halua tähän pakkoa.  

–Tämä pitää tapahtua ehdottomasti vapaaehtoisesti eikä pakolla, toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi sanoo liiton tiedotteessa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.