Onko uusi nainen miehelle vain laastari? Miehet vastaavat

Mitä uusi suhde pian eron jälkeen merkitsee miehelle? AVA otti selvää ja kysyi asiaa joukolta suomalaismiehiä.

Monet miehet aloittavat uuden vakavan suhteen melkein välittömästi eron jälkeen. Miten mies voi rakastua niin nopeasti uudestaan? Eikö ex merkinnyt mitään, vai onko kyse näyttämisenhalusta? Nimimerkki Romantikko kysyy:

Selvitimme vastauksen lukijan kysymykseen. Näin miehet kommentoivat:

"Jotkut miehet vaan tarvitsevat koko ajan jonkun: milloin mistäkin syystä. Ei osata olla yksin, tarvitaan sitä äitihahmoa siihen pesemään ja kokkaamaan. Sitten ajatellaan, että pääsee helpommin yli entisestä suhteesta ottamalla elämäänsä uuden vaimokkeen. Todellakaan ei ole kyse rakkaudesta. Ehkä herkässä tilassa voi ihastua ja erehtyä rakkaudesta ja pian taas todennäköisesti erota. Tilanteessa on myös osittain näytönhalua. Riippuu eron syystä, milloin haluaa näyttää toiselle että "katso mitä menetit". Jotkut haluavat luoda mustasukkaisuutta exään, vaikka yleensä se vain toteutuu omassa päässä.

Monesti on kyllä niin, ettei ex-tyttöystävä merkinnyt mitään, mutta silloin ei varmaan myöskään seuraavakaan merkitse. Tällainen käytös on tapa josta vaikea päästä eroon ja kun itse kokee saman joskus niin se tuntuu maailmanlopulta. Suhteesta suhteeseen on iso virhe – molemmille – ja päättyy eroon yhdeksässä tapauksessa kymmenestä."
– Mies, 46, sinkku


"Syitä voi olla useita, mutta uskon että yleisesti on kyse ns. "laastarista". Mies siis löytää jonkun, joka muka kuuntelee ja huomioi hänet paremmin kuin ex-puoliso. Sillä saa lievitettyä niitä tunteita ja omaa pahaa oloaan siihen entiseen suhteeseen. Joskus se laastarisuhde voi muuttua vakavaksikin, tai ainakin näyttää siltä, mutta harvoin ne kestävät. En usko, että siihen liittyy näyttämisenhalua. "
– Mies, 35, sinkku

"Nyt on kyseessä aika yksilöllinen asia, joka ei profiloidu vain miehiin. Jos toinen aloittaa uuden suhteen erittäin nopeasti, se voi johtua monesta syystä.

Eräät kuvittelevat, että paras tapa päästä menneestä eroon on ottaa työn alle jotain uutta ja aikaa vievää. Toiset hautautuvat opiskeluun, työhön tai johonkin muuhun, mutta toimivinta tälle filosofialla on uusi suhde, se pitää kiireisenä ja ottaa ajatukset pois edellisestä. Eri asia kuinka järkevää tämän suuntainen ajattelu on.

Toinen syy voi olla siinä, että toiset eivät vain yksinkertaisesti osaa olla yksin. Silloin päättynyt suhde johtaa hyvin usein seuraavaan. Ehkä hieman pinnallinen tapa elää. Mutta toisaalta jotkut eivät välttämättä hae uutta suhdetta itse, vain vaan päätyvät niihin, koska ovat sen suuntaisella luonteella varustettuja ja miellyttävät ympäristöään aina sen verran, että asiat etenevät usein näin.

Sitten on toki viimeisenä sattuman kauppa. Se saa aina kaiken näyttämään erilaiselta muiden silmissä kuin itse seurustelijan silmissä. Joku voi seurustella vuoden aikana neljän naisen kanssa, sitten olla suhteessa vuosia ja vuosia sinkku, ja tästä saa toki monia eri variaatioita."
– Mies, 31, kihloissa


"Epäilen vahvasti, että 'monet miehet' aloittavat vakavan suhteen pian aiemman jälkeen. Toki tämä pätee osaan mutta voiko suhde olla oikeasti vakava, jos sen aloittaa pian aiemman jälkeen? Ehkäpä aiemman suhteen maku on jäänyt päälle ja halutaan vierelle joku toinen laastariksi. En itse alkaisi suhteeseen näyttämisenhalusta, eihän siinä ole mitään järkeä. Mieluummin katsoo hiljalleen tapailun merkeissä, että toimiiko juttu vai ei."
Mies, 32, sinkku


"Tuo on niin yksilöllinen ja tilanteeseen sidonnainen asia, että mielestäni ei voi yleistää. Ei ole oikeaa tapaa erota, mutta ei ole mahdottomuus, että rakkaus on loppunut jo kauan ennen suhteen loppumista ja siinä tapauksessa voi hyvinkin olla mahdollista, että ilman mitään omantunnon tuskia pystyy aloittamaan hyvinkin nopeasti uuden suhteen, oli kyseessä sitten nainen tai mies.
– Mies, 22, sinkku


"Tuo on aika lailla monitahoinen kysymys, sillä siihen saattaa olla moniakin syitä. Yksi syy voipi olla se, että vakavan parisuhteen jälkeen elämään jää usein selkeä aukko, jota mahdollisesti yritetään täyttää uuden kumppanin avulla. Osa näistä suhteista on kuitenkin rebound-suhteita, jotka eivät välttämättä kestä kovinkaan pitkään. Voi olla olettamus, että pystyy rakastumaan aidosti saman tien. Ajan kanssa eteen tulee kuitenkin se entinen parisuhde, jonka käsitteleminen on jäänyt kesken. Toisaalta, jos on voinut oikeasti huonosti aikaisemmassa parisuhteessa, niin uuden rakkauden löytämiselle voi olla kovakin hinku. Minä olen kyllä myös sitä mieltä, että ei sitä koskaan tiedä, milloin eteen tulee ihminen johon ihastuu korviaan myöten. Harvemmin siinä entisen suhteen suruaikaa mietitään. Toisaalta Romantikko on siinä oikeilla jäljillä myös, että taustalla voi olla näyttämisenhalua. Halu näyttää, että on päässyt elämässä eteenpäin ja onni kukoistaa uuden kumppanin kanssa. Syitä siis pikaiseen uudelleenrakastumiseen voi monia, koska kukapa tietää todella mitä ihastuneen ihmisen päässä liikkuu…"
– Mies, 31, sinkku


Enpä usko että näyttämisenhalusta, eikä sellaisesta korvaamisestakaan. Se riippuu hyvin paljon tapauksesta, mitä uudelta suhteelta haetaan. Jos esimerkiksi ero on ollut hyvissä merkeissä sovittu, niin silloin tunteet varmaan eivät jää niin paljon esille, kun taas jos ero on ollut riitaisa.
– Mies, 20, parisuhteessa

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Esitä kysymyksesi täällä!


AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Näitä asioita AVA on jo kysynyt miehiltä:

Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta! !


AVA

Kuvat: Colourbox, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja