Onko trendikäs peplum hitti vai huti? Tätä mieltä ovat suomalaiset

Peplum-helmat ovat nousseet hurjan suosituiksi ja niitä nähdäänkin jatkuvasti etenkin maailmantähtien yllä, mutta mitä mieltä suomalaiset ovat peplumeista?

Parhaimmillaan peplum taikoo kantajalleen kurvit – mutta korostaa pahimmillaan vartalon ei-toivottuja kohtia. AVAlaiset kertoivat mitä mieltä he ovat peplumeista.

"Tekevät tavallisista kotelomekoista ihanan erikoisia"

AVAn kyselyyn vastanneista 53 prosenttia kertoi pitävänsä peplumeita erityisen näyttävinä. Vastaajista useat kuitenkin myönsivät, että sen omalle vartalolle täydellisesti istuvan peplumin löytäminen saattaa olla yllättävän vaikeaa.

"Sopivat joillekin mutta ei kaikille läheskään."

"Jos minä laittaisin sellaisen, niin olisin vielä enemmän Tylypahkan velho-opettajan näköinen kuin ilman, mutta kyllä se oikeanlaisen kropan ylle sopii."

"Naisellisen näköinen. Sovitin itse myös kerran ja vaikka olen pulleavatsainen, niin se näytti hyvältä. Silloin en kylläkään ostanut, koska kangas ei miellyttänyt."

"Ne ovat ihania! Tekevät tavallisista kotelomekoista ihanan erikoisia! Tulisi vain vielä enemmän niitä myyntiin."

"Ne korostavat kivasti muotoja. Tosi vaikeeta kyllä löytää täydellinen peplum, mutta metsästys on kyllä sen arvoista."

"Ne ovat tyylikkäitä ja moniulotteisia! Ostaisin heti sellaisen jos vain löytäisin.."

"Minusta peplum on veikeä ja hauska lisä asuun."

"Kyllä nyt on röyhelöhelmat ihan väärässä paikassa"

Vastaajista 47 prosenttia tyrmäsi peplumit: monet heistä ihmettelevät koko helman tarkoitusta. Osa kertoi olevansa sitä mieltä, että peplumit istuvat vain harvoille ja valituille.

"En pidä sillä suurin osa suomalaisista ei osaa yhdistää niitä toimivasti oikeaan asuun ja vartalotyyppiin."

"En kyllä pukisi ikinä päälleni, ihan itselläänkin lantio näyttää liian leveältä. Jos taas olisin "poikavartaloinen" niin olisin siitä niin riemuissani, etten todellakaan mitään tuollaista rumaa härpäkettä laittaisi sitä peittelemään."

"En todellakaan pidä niistä, koska mielestäni ne eivät imartele kenenkään vartaloa, ovat vain ylimääräinen röyhelölerpuke, yäk. Ei siinä toki mitään väärää ole, jos niistä tykkää, mutta itse en pukisi päälleni sellaista."

"Yh, ylimääräinen kangasriekale ei pue ketään."

"Hirveitä hirvityksiä. Kyllä nyt on röyhelöhelmat ihan väärässä paikassa. Filmitähtiä pukevat jos heitäkään."

"Tähtien yllä hillityt peplumit näyttävät hyviltä, mutta ei muiden. Ei mene kauaakaan kun tätäkin villitystä kammoksutaan crocsien ja legginssien ohella."

"Minulla on muotoja luonnostaan, enkä halua korostaa niitä. Hoikille H-vartaloisille peplum-helmat sopivat hyvin!"

"Minun kohdallani peplum ei todellakaan korosta kurveja, helma katkaisee vartalon väärästä kohdasta ja saa minut näyttämään lihavalta."

Kyselyyn vastasi 283 AVAlaista.

Lisää muodista Muodin huipulle -sarjassa:

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat