Mainos

Onko tässä seuraava suomalainen huippukuski? Patrik tähtää Gran Turismo -ammattilaiseksi

Patrik Schroderus aloitti Gran Turismon pelaamisen keväällä 2015 ja on päässyt taitojensa ansiosta jo testamaan sarjan seuraavaa peliä.

Suomalainen Patrik Schroderus pääsi testaamaan tulevaa Gran Turismo Sport -peliä Lontoossa viime toukokuussa. Silloin järjestettiin pelin julkistustilaisuus.

Kutsu tapahtumaan tuli sen jälkeen, kun Schroderus oli pärjännyt hyvin Gran Turismo 6 -pelin GT Academy -haasteessa.

– Tietyllä autolla piti ajaa mahdollisimman hyvä aika ja sijoitus näkyi pelin maailmanlaajuisella ranking-listalla, Schroderus kertoo.

Gran Turismo Academy on Gran Turismo -pelin ja autovalmistaja Nissanin yhteinen ohjelma, jossa pelissä ansioituneet pelaajat kisaavat pääsystä oikeaksi kilpakuljettajaksi. Gran Turismo Sport vuorostaan on Gran Turismo -autopelisarjan seuraava osa, ja se ilmestyy näillä näkymin vuoden 2017 aikana.

Raja kilpapelaamisen ja kilpa-autoilun välillä on häilymässä

Schroderus kertoo olevansa kiinnostunut Gran Turismo Sport -pelin kilpailutilasta, jossa pelaajat pääsevät netin välityksellä kilpailemaan viikoittaisissa kisoissa ja edustamaan kotimaataan tai suosikkiautomerkkiään. Kauden lopuksi parhaat palkitaan kansainvälisen autoliiton FIA:n palkintogaalassa – aivan kuten oikeatkin kilpa-ajajat.

Schroderusta innostaakin enemmän autopelien pelaaminen kuin kilpailu oikean kilpa-auton rattiin pääsemisestä.

Hän sanoo, että pelaaminen ammattinakin voisi kiinnostaa, jos autopelejä olisi enemmän mukana kilpapelaamisen turnauksissa. Lisäksi palkkioiden olisi oltava tarpeeksi riittäviä, jotta niillä voisi elää.

Schroderus viettää aikaa Gran Turismo -pelin parissa vaihtelevasti.

– Välillä peliä saattaa tulla pelattua päivittäin kuukauden ajan, jonka jälkeen saattaakin mennä taas pari kuukautta, jolloin peliä ei tule pelattua yhtään, Schroderus sanoo.

Myös uudet haasteet GT Academyssä kiinnostaisivat Schroderusta edelleen, jos niitä vain järjestettäisiin Suomessa asti. Tänä vuonna Suomi ei esimerkiksi ollut mukana GT Academyn kansallisissa karsinnoissa.

Ensi vuodelle on jo alustavasti lupailtu jälleen uutta GT Academya ohjelman Facebook-sivulla. Tarkempia yksityiskohtia, kuten mukana olevia maita, ei ole kuitenkaan vielä vahvistettu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.