Onko tämä Suomen hauskimmin nimetty sisarussarja?

Toivo Kärki syntyi suurperheeseen, jossa uskovaiset vanhemmat nimesivät lapsensa samanhenkisesti.

Suomen Kirjallisuuden Seuran laatimasta henkilökuvasta käy ilmi, että Toivo Kärjen sisarusparvella oli hyvin samanhenkiset nimet: Usko, Lahja, Armo, Rauha, Voitto ja Ilo.

Toivon vanhemmat olivat evankelistipappi, myöhemmin maalaisliiton kansanedustaja, hämäläissyntyinen Frans Kärki sekä karjalaissyntyinen Ester Kurvinen. Ester Kurvinen oli 1900-luvun alussa lähetyssaarnaajana Japanissa, josta hän on kirjoittanut kirjan Kuusi vuotta Jaappanissa. Frans Kärki oli ollut siirtolaispappina Pohjois-Amerikassa.

Pariskunta nimesi lapsensa uskoon liittyvin nimin, ja isä toivoikin pojista jatkajia omalle työlleen. Musiikki vei heidät kuitenkin mennessään.

Toivo aloitti pianotunnit jo neljävuotiaana ja soitti harmonia isän pitäessä seuroja. Myöhemmin Kärjen veljekset soittivat myös tansseissa Laihian nuorisoseuran talolla, vaikkei se ollut isän mieleen.

Lähde: www.kansallisbiografia.fi

Onko tämä Suomen hauskimmin nimetty sisarussarja vai tiedätkö vielä parempia? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja