Mainos

Onko syyttäjän vaatima 6 vuotta oikea rangaistus tästä teosta? Katso video

Helsingin käräjäoikeus antaa iltapäivällä päätöksensä niin sanotussa junalaiturijutussa. Siinä mies tyrkättiin päin paikallisjunaa tammikuussa Helsingissä. Teko tallentui VR:n valvontakameraan.

Tönäisijää syytetään tapon yrityksestä ja syyttäjä vaatii hänelle vähintään kuuden vuoden vankeusrangaistusta. Laiturilta tönäisty mies sai vakavia vammoja, mutta selvisi kuitenkin hengissä. Hän sai vakavia päävammoja, muun muassa toinen silmä sokeutui. Junan isku työnsi miehen takaisin laiturille, joten junan alle mies ei jäänyt.

- Tekotapa on raaka ja julma, mutta ajatus tappamisesta oli syntynyt vasta junalaiturilla. Sen takia kyse ei ole murhan yrityksestä, syyttäjä Perttu Könönen sanoi oikeudessa.

Hänen mukaansa myös seitsemän vuoden vankeustuomio voisi olla oikeudenmukainen seuraus tapon yrityksestä.

Syyttäjän mukaan tapahtumien taustalla on kosto. Syytteen mukaan tönäisty mies oli muutamaa päivää aiemmin puukottanut tönäisijän naispuolista ystävää.

Syytetty myönsi teon, mutta kiisti että kyseessä olisi tapon yritys. Hänellä ei ollut mitään tarkoitusta kostaa. Mies ei huhtikuussa oikeudenistunnossa muistanut tapahtumia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.