Onko sinullakin myrkyllinen ystävä? Vältä näitä merkkejä

Myrkyllinen ystävyyssuhde voi syntyä yllättäen tai kestää ystävyyden alkumetreiltä loppuun saakka. Oletko kohdannut ikävän ystävyyssuhteen?

Seura jossa viihdymme, voi joko repiä tai rakentaa meitä ihmisinä. Myrkylliset ystävät ovat sellaisia, joilla on lähinnä negatiivisia vaikutuksia elämääsi.

Hyvän parisuhteen lailla myös ystävät voivat piristää ja motivoida elämässä. Toisaalta vain yksi huono ystävä voi myös pilata elämäsi. Valitse ystäväsi huolellisesti ja varmista, että lähinnä olevat ystäväsi toivovat sinulle hyvää. Vältä näitä vaaran merkkejä ystävässäsi.

Kilpailija

Terve kilpailu on terveellistä kaikissa ihmissuhteissa, mutta ystävyyssuhteessa sairaalloinen kilpailu voi muuttua likaiseksi peliksi. Kilpaileva ystävä ei osaa todella iloita menestyksestäsi, vaan haluaa aina pistää paremmaksi, kun kerrot hänelle saavutuksistasi.

Iilimato

Ystävää, joka jatkuvasti lainaa sinulta tavaroita tai rahaa, tai muuten tukeutuu sinuun liikaa, kannattaa välttää. Tällaisissa ystävyyssuhteissa vaanii hyväksikäytön vaara. Ystävyyssuhde on kuitenkin parhaimmillaan silloin kun molemmat kokevat sen tasapuoliseksi.

Villi lapsi

Vaarallinen ja epävakaa ystävä saa aikaan ongelmia ja pakottaa sinut pelastamaan hänet omista ongelmistaan. Suhde voikin muuttua äiti–lapsi-suhteeksi sen sijaan, että se olisi kahden aikuisen välinen ystävyyssuhde.

Valittaja

Valittajamarttyyri on aina tyytymätön johonkin. Elämä on tällaiselle ystävälle aina epäreilua. Marttyyri pahastuu, jos et kutsu häntä mukaasi kaikkeen, mitä teet. Valittaja viihtyy roolissaan eikä koe, että hänen käytöksessään olisi mitään väärää. Tällaisessa ystävyyssuhteessa negatiivinen ilmapiiri valtaa liikaa alaa. Ole varovainen, sillä negatiivisuus tarttuu.

Jos vain olisit samanlainen kuin minä

Ystävätyyppi, joka ei voi sietää sitä, että elämäsi on mielenkiintoisempaa kuin hänen omansa. Jos ystävä on jo perheellinen, hän paheksuu sinun tapasi olla lapseton ja elää vapaasti elämääsi. Ystävä löytää paheksuttavaa kaikesta, minkä teet erilailla kuin hän.

Naisten keskinäisten suhteiden henkeen kuuluukin periaate yhdessä pysymisestä. Erilaisuuden koetaan uhkaavan yhteensulautumisen tunnetta, joka leimaa naisten välisiä ystävyyssuhteita.

Liikaa yhtenäisyyden tavoitetta tulisi kuitenkin välttää. Sen sijaan meidän tulisi kohdata tiedostamattomat hylätyksi tulemisen pelkomme ja sallia toisten kasvaa sekä erikseen että ystävänä.

Tunnelman lannistaja

Tämä ystävä onnistuu aina tahallisesti tai tahattomasti tappamaan tunnelman heti, kun aloitat keskustelun hänen kanssaan. Ystävä löytää aina virheitä siitä, mitä teet tai olet. Ystävä on kuin yksi tumma pilvi aurinkoisena päivänä.

Eroon myrkyllisestä ystävästä

Miten sitten eroon myrkyllisestä ystävyyssuhteesta? Älä pelkää ottaa asiaa puheeksi ystäväsi kanssa. Usein ihmiset eivät tiedosta omaa käytöstään ja ovat avoimia kuulemaan rakentavaa palautetta. Kerro ystävällesi hienovaraisesti ongelmistasi. Jos hän arvostaa ystävyyttänne yhtä paljon kuin sinäkin, voitte aloittaa alusta ja dynaamisemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja