Onko ravit oikeasti miehinen maailma? – "Ei pelkkä stereotypia"

MTV Sportin ravitoimittajana vuodenvaihteessa aloittava Sonja Julkunen kannustaa naisia tutustumaan ravien värikkääseen maailmaan.  

Julkusen raviharrastuksen pohjat valettiin nuorena. Hevoshulluus vei ratsastustunneille ja myöhemmin raveihin. 

- Kun olin käynyt raveissa, niin se vauhti ja tunnelma viehätti enemmän. Ensi ajauduin käytännön puolelle ja sitten raviponien kautta siirryin hevosiin harrastajana. Siinä ohessa meni tämä toimittajan ura. 

Julkunen on toiminut ohjastajana myös virallisissa ravilähdöissä hevosensa BWT Lovestoryn kiidättämille rattailla. 

- Raveissa on äärimmäistä vauhtia, voimaa, tiukkaa kilpailua ja jännitystä, urheilutaustaa myös salibandystä ja jalkapallosta omaava Julkunen hehkuttaa. 

Nuoresta iästään huolimatta paljon ravien parissa kokenut Julkunen on tavallaan outo näky lajiympyröissä. Pidetäänhän raveja erittäin miehisenä maailmana. 

- Se ei ole pelkkä stereotypia. Kilpailuissa parhaat valmentajat ja ohjastajat ovat miehiä. Naisia löytyy sitten taustajoukoista, mutta hevosten hoitajina ja harrastajavalmentajinakin on edelleen erittäin paljon miehiä.

- Sehän on näin oikeastaan kaikessa huippu-urheilussa ja vähän vauhdikkaammassa touhussa. Raviurheilu ei ole mitään paijailua, tai onhan se hevosen hoitoakin, mutta tuolla mennään ilman turvavöitä ja omia kaistoja 50 kilsaa tunnissa luottaen, että kaikki tuntevat säännöt ja hallitsevat hevosensa. Onhan se kieltämättä aika hurjaa, Julkunen ihmettelee.      

- On tullut ihmisiltä palautetta, että aika makeeta. He ovat luulleet, että täällä on vain vanhoja ukkoja hommissa. Täällä on tosi paljon annettavaa muillekin kuin vanhemmille herrasmiehille, tässä lajissa on niin paljon monipuolisia elementtejä. Jokaiselle löytyy jotakin.    

Lue myös:

    Uusimmat