Mainos

Onko orgasmi pakko saada joka kerta?

Orgasmista puhutaan paljon. Naiset feikkaavat sitä ja usein seksi on hyvin orgasmikeskeistä. Voiko seksi olla hyvää, vaikka orgasmi jäisikin puuttumaan?

– Naisista vain pieni osa (20–25%) saa orgasmin pelkästään yhdyntäliikkeiden seurauksena. Orgasmin saamiseen yhdynnän yhteydessä tarvitaan lähes aina lisästimulaatiota esim. käsin suoritettuna klitoriksen kiihottamisena. Mikäli yhdyntään liitetään käsin suoritettu stimulaatio, orgasmin saa jo 70 prosenttia naisista, kertoo kliinisen fysiologian erikoislääkäri, dosentti Juhana Piha Seksuaaliterveys-sivustolla.

Orgasmin ei tarvitse olla seksin ainoa päämäärä. Orgasmi on kuitenkin asia, jonka tärkeyden jokaisen tulisi itse päättää omalla kohdallaan. Tohtori.fi -sivusto neuvoo, että orgasmia voi ja kannattaa harjoitella. Omaan kehoon on hyvä tutustua siinä määrin, että tietää mikä laukaisee orgasmin omalla kohdalla.

Kaikki eivät saa orgasmia penetraatiosta, mutta saavat sen esimerkiksi suuseksillä tai käsin tyydyttämällä. Tohtori.fi neuvookin, että orgasmin tärkeyttä ei kannata ylikorostaa, muttei sitä kannata myöskään väheksyä.

Orgasmia pidetään merkkinä "onnistuneesta" seksistä. Orgasmi fysiologisena reaktiona ei kuitenkaan kerro vielä siitä, että onko seksi ollut nautinnollista tai miellyttävää.

– Suorituskeskeisen orgasmin tavoittelun sijaan kiintymykseen perustuvassa suhteessa korostuvat keskinäinen kunnioitus, huomioiminen ja vastavuoroisuus. Tällaisten olosuhteiden vallitessa voi kukin osapuoli tulla kohdatuksi ja hyväksytyksi myös seksuaalisesti kokonaisena ihmisenä, kerrotaan Tohtori.fi -sivustolla


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Seksuaaliterveys, Tohtori.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.