Mainos

Onko onnellisuus nimestä kiinni?

Englannissa onnellisen ihmisen nimi on Judy tai Joshua; onnettomimmat taas ovat etunimeltään Lyneja tai Benejä, kertoo Express.co.uk.

Psykologi David Holmesin mukaan ihmisen persoonallisuus muuttuu hänen etunimensä mukana.

Tohtori väittää, että esimerkiksi kristittyyn nimeen liitetään helposti erilaisia luonteenpiirteitä. Myös media vaikuttaa: Holmesin mukaan Pauline-nimisiä pidetään onnettomina suositun EastEnders -sarjan ongelmien kanssa painineen roolihahmon, Paulinen, takia. Tohtori toteaa, että muiden reaktiot ja assosiaatiot tarttuvat nimen kantajaan, jonka persoonallisuus muotoutuu.

– Tutkimusten perusteella tiedämme, että nimet vaikuttavat esimerkiksi kouluarvosanoihin. Ne vaikuttavat myös siihen, miten toisia kohtelemme, Holmes jatkaa.

– Tietyistä nimistä syntyvät assosiaatiot, kuten kuuluisat kaimat, muokkaavat minäkuvaamme, ja niillä voi olla vaikutusta itsetuntoon ja rooliimme yhteiskunnassa. Nimellä on vahva vaikutus asenteisiin, joten se tulisi valita huolella.

Millainen nimi sitten on hyvä? Naisista Stephanie, Linda, Pam ja Pat ovat iloisimpia, miehistä taas Matthew, Jason, Terry ja Barry.

Onnettomimmat naiset ovat Charlotteja, Tinoja, Amyja tai Taroja. Miehistä surumielisimpiä ovat Andrew, Edward, Tim ja Owen.

MTv3/Helmi/Maria Aarnio

Lähde: Express

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.