Mainos

Onko Nokiasta kilpailijaksi Applen iPhonelle?

Nokia julkistaa tänään heinä-syyskuun tuloksensa. Uusien N8-älypuhelinten myynti viivästyi syyskuun puolelle, joten puhelinmallin myyntitulokset ovat kolmannella kvartaalilla hyvin marginaaliset.

Tuloksesta odotetaan muutenkin hyvin maltillista.

- Edelleenkin kaikki odotukset ovat tuossa viimeisessä neljänneksessä, sanoo OP-Pohjolan analyytikko Hannu Rauhala MTV3:n Huomenta Suomessa.

Rauhala lisää, että Nokian uudelle toimitusjohtajalle Stephen Elopille ei myöskään aseteta paineita tässä vaiheessa, sillä hän on ollut nokian johdossa vasta puolisentoista kuukautta.

Samaan aikaan kun Nokialta odotetaan maltillista tulosta, kilpailija Apple on ilmoittanut huikeasta tuloksesta kolmannella kvartaalilla. Applen tulos oli yli 20 miljardia dollaria, mikä ohitti Yhdysvalloissa Blackberrynkin tuloksen. Onko Applen voittokulku enää mitenkään estettävissä?

- Kyllähän Applen brändi on vahva ja tuotestrategia hyvä. Mutta kun ajatellaan muutama vuosi eteenpäin, älypuhelimet tulevat olemaan selkeästi halvempia. Tällöin Applen on mietittävä uudestaan, lähteekö se mukaan halvimpiin älypuhelinmarkkinoihin, Rauhala pohtii.

Mikäli Apple osallistuu halvempiin markkinoihin, yhtiö riskeeraa Rauhalan mukaan samalla kannattavuuttaan.

- Mutta jos Apple haluaa pitää kiinni kannattavuudesta, sen pitää pysyä kalliimpien puhelinten markkinoilla.

Edessä loistavampi tulevaisuus?

Yhdysvaltain markkinat ovat tällä hetkellä Nokian kannalta valitettavan tukossa iPhoneista. Rauhalan mukaan markkinat siihen suuntaan ovatkin olleet aina vaativia.

- Siellä käytetään esimerkiksi sellaista teknologiaa, jota Euroopassa ei ole.

Rauhala uskoo tilanteeseen tulevan kuitenkin muutosta, sillä USA:ssa ollaan siirtymässä eurooppalaiseen tekniikkaan matkapuhelinverkoissa.

- Siinä vaiheessa matkapuhelimille tulee yhteinen markkinamaailma. Nokia on aina panostanut isoihin voluumeihin, ja tässä maailmassa tätä panosta voidaan toteuttaa.

Katso analyytikko Hannu Rauhalan haastattelu: (Huomenta Suomi 21.10.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.