Onko kotisi sekaisin? Näin pidät huoneet ja asiat järjestyksessä!

Tuntuuko siivoamisen aloittaminen kaaoksen vallanneessa kodissa ylivoimaiselta? Kun jaat järjestyksen ylläpidon päivittäin, viikoittain ja vuosittain suoritettaviin tehtäviin, pääset jo askeleen lähemmäksi zeniä.

Huolehdi näistä asioista joka päivä

Heitä pois mainokset ja muut turhat paperit. Säilytä laskut kätevässä ja näkyvässä paikassa tietokoneen lähellä. Arkistoi paperit, joissa on eräpäivä, ja merkitse eräpäivä selkeästi niistä jokaiseen. Säilytä myös lehdet ja kuvastot määrätyssä paikassa.

Kun palaat kotiin, laita avaimet aina samaan paikkaan. Raivaa lompakoille, kännyköille, latureille, aurinkolaseille ja pikkukolikoille hylly tai laatikko, josta ne kaikki löytää.

Siisti ennen nukkumaanmenoa huoneet, joita käytät aamulla. Vie seuraavana päivänä tarvitsemasi tavarat jo illalla eteiseen: oven vierestä ne on helppo napata mukaan, ja aamutoimet nopeutuvat.

Keittiön pidät viihtyisänä käynnistämällä astianpesukoneen jo illalla ja tyhjentämällä sen aamulla. Muista myös siivota murusia keräävät keittiön tasot sotkuista.

Huolehdi näistä asioista viikoittain

Aikaa tai hermoja ei tuhraannu työpäivän jälkeisiin markettimaratoneihin, kun suunnittelet seuraavan viikon ateriat jo sunnuntaina. Kirjoita siis ostoslista ja tee koko viikon ruokaostokset kerralla.

Huolehdi näistä asioista kuukausittain

Jos muistutusmaksut lohkaisevat palkastasi turhan monta euroa, ala maksaa laskut tiettyinä päivinä kerran tai kaksi kuukaudessa – tai vielä parempaa, valitse suoraveloitus. Kun olet maksanut laskut, arkistoi ne järjestelmälliseen haitarikansioon. Pidä tarkkaa kirjaa myös muista virallisista papereista.

Kodin käyttötavaroiden, kuten talous- ja wc-papereiden, siivousvälineiden ja hygieniatarvikkeiden hankinta onnistuu kätevästi kerran kuukaudessa tukkuliikkeessä. Ostamalla nämä perustavarat kerralla viikoittaisista kauppareissuista tulee paljon helpompia.

Huolehdi näistä asioista neljännesvuosittain

Järjestele vaatekaappi ja hankkiudu eroon räteistä, jotka eivät enää joko mahdu päälle tai vastaa tyyliäsi.

Käy läpi kaikki kodin lehdet ja kuvastot. Säilytä säilyttämisen arvoiset, kierrätä muut.

Huolehdi näistä asioista kerran vuodessa

Käy läpi veroilmoitukseen liittyvät asiakirjat ja kuitit. Järjestele autotalli ja puutarhavälineet.

Lähde: www.hgtv.com

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja