Mainos

Onko kännykkäsi suojattu? Aarreaitta täynnä henkilökohtaista tietoa

Tietoturvayhtiö Nortonin tutkimuksen mukaan mobiililaitteet ovat Euroopassa usein suojaamattomia.

Tutkimuksen mukaan eurooppalaiset käyttävät mobiililaitteita yhä enemmän niin työhön liittyvien tehtävien hoitamiseen kuin sosiaaliseen ja netissä tapahtuvaan kanssakäymiseenkin. Mobiililaitteen avulla surffataan netissä, ladataan sovelluksia ja maksetaan laskuja.

Tutkimukseen vastanneista eurooppalaisista mobiililaitteiden käyttäjistä yli kolmasosa sanoi, ettei voisi koskaan luopua laitteestaan. Lähes neljäsosa sanoi, että tulipalon sattuessa mobiililaite olisi toinen kahdesta tärkeästä henkilökohtaisesta tavarasta, jonka he ottaisivat mukaansa.

– Moni ei ymmärrä, miten iso osa laitteisiin talletetusta henkilökohtaisesta ja yksityisestä tiedosta on niin sanotusti vapaata riistaa tilanteessa, jossa laite katoaa tai varastetaan, toteaa Nortonin Suomen markkinointipäällikkö Eeva Luoto.

Noin joka kolmas eurooppalainen mobiililaitteen omistaja on joutunut varkauden kohteeksi tai kadottanut laitteensa. Joka kymmenes on joutunut nettirikollisuuden uhriksi.

Valtaosa (69%) eurooppalaisista mobiililaitteiden käyttäjistä sanoi pääsevänsä käsiksi luottamukselliseen tietoon mobiililaitteella. Samanaikaisesti yli kolmannes myönsi, ettei ollut suojannut henkilökohtaisia tietosisältöjä salasanan avulla.

Nortonista todetaan, että mikäli laite esimerkiksi varastettaisiin tai katoaisi, se olisi löytäjälleen todellinen aarreaitta täynnä henkilökohtaista tietoa ja tarjoaisi helpon pääsyn käsiksi omistajan sähköpostiin tai muuhun luottamukselliseen tietoon.

Valtaosa eurooppalaisista kuluttajista käyttää ilmaisia ja suojaamattomia WiFi-pisteitä eli langattomia verkkoja. Lähes puolet heistä on huolissaan niiden käyttöön liittyvistä mahdollisista riskeistä. Lähes joka viides käy kuitenkin omassa nettipankissa julkisen WiFi-verkon kautta. Näin he altistavat tärkeät ja luottamukselliset pankkitietonsa verkkorikollisten hyökkäyksille.

– Kuluttajat tietävät, miten tärkeää on suojata pöytätietokone erilaisilta uhkilta. Samalla tavoin on huolehdittava siitä, että älypuhelimet ja taulutietokoneet on suojattu riittävällä tavalla. Ne ovat aivan yhtä alttiita verkkorikollisten hyökkäyksille, joissa pyritään varastamaan rahaa tai käyttäjän henkilökohtaista tietoa, toteaa Luoto.

Luoto kommentoi, että myös mobiililaitteeseen on syytä asentaa tietoturvaohjelma, joka suojaa väärinkäytöksiltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.